3 inspiráló tanács, hogy sikerre vidd az újévi fogadalmakat

Forrás: Thinkstock -
Holtpont életmódváltáséve2017 lelkesedés Újév fogadalom tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy 21 nap rendszerességre és odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy egy elhatározásból szokás váljon? És azt, hogy a legtöbben csak 10 napig tartják az újévi fogadalmaikat? Te ne tartozz közéjük!

Ha még ma is tartod magad az újévi fogadalmadhoz, akkor egy kis sikert máris elértél, a kutatások szerint ugyanis az ötödik nap már kritikus, akkor jön az első holtpont. Ilyenkor az ember hajlamos belelustulni a nagy lelkesen belekezdett fogadalomba. Néhány apró tipp azonban segíthet benne, hogy betartsd a 2017-es fogadalmakat

1. Első lépés: a megfelelő célkitűzés

Ha év végén számot vetettél azzal, milyen dolgokban szeretnél változtatni, lehet, hogy egészen hosszú listád lett. Nagyon fontos, hogy a listából válaszd ki azt az ötöt, ami a legfontosabb. Ha egyszerre túl sok dolog között oszlik meg a figyelmed, elveszel a forgatagban. Inkább igyekezz kevesebbet fogni, de azon mindennap dolgozni.

Ennek a dolognak a másik oldala, amikor egy-két általános célt tűzöl ki magad elé, amelyek azonban nagy, átfogó célok, és sok részfeladatból állnak. Ebben az esetben írd össze a részfeladatokat is, és így haladj pontról pontra, hiszen a nagy célok első körben túlságosan megfoghatatlanok.

Nagyon fontos, hogy a listából válaszd ki azt az ötöt, ami a legfontosabb Forrás: Thinkstock

2. Erősítsd a belső motivációt

A fogadalmak, célok, amelyek kifejezetten rólad szólnak, belső igényből fakadnak, így a belső motiváció megtartása és erősítése ez esetben nagyon fontos. Tudatosítsd magadban, hogy miért szeretnéd elérni a kitűzött célt, miben fog így változni az életed. Vizualizáld sokszor az elérni kívánt helyzetet: ez segíteni fog, hogy ne add fel.

Tudatosítsd magadban, hogy miért szeretnéd elérni a kitűzött célt Forrás: Thinkstock

3. Keress közösséget

Akkor is, ha általában magányos harcosnak tartod magad, és nem szívesen kommunikálsz, ideje kicsit kilépned a komfortzónából. Kezdetnek keress például a Facebookon olyan csoportokat, amelyek megfelelnek az érdeklődésednek, célkitűzésednek. Ott motiváló környezet fogad, ráadásul láthatod, hogy más is hasonló problémákkal küzd, mint te magad.

Keress például a Facebookon olyan csoportokat, amelyek megfelelnek az érdeklődésednek Forrás: Thinkstock
Meglepő adatok a testről! Egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhaméretehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170104-egy-atlagos-nonek-31szer-valtozik-a-ruhamerete-elete-soran.htmlTermészetesen minden nőnek ingadozik a súlya az évek alatt, de tudtátok, hogy egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhamérete felnőttélete során? Az ezzel kapcsolatos legutóbbi felmérés azt is megvizsgálta, milyen életesemények hajlamosítanak bennünket a leginkább hízásra. Ez Zsír!ThinkstockNem tudod rávenni magad a sportolásra? Így garantált lesz a siker!http://www.life.hu/ez-zsir/20161201-a-legjobb-gyakorlatok-kezdoknek.htmlÁllandó újrakezdő vagy, ami a sportolást illeti? Hiába határozod el minden újévkor és minden nyár elején, hogy majd most belevágsz? Íme, néhány könnyen elsajátítható gyakorlat kezdőknek, amivel garantált a sikerélmény és a folytatás. Ez Zsír!Origo5 étel, ami segít, hogy kevesebbet egyél http://www.life.hu/ez-zsir/20161212-ezt-egyuk-ha-dietazunk.htmlHa fogyókúrázni akarunk, fontos, hogy változatosan táplálkozzunk, és igyekezzünk olyan ételeket fogyasztani, amelyeknek alacsony a kalóriatartalmuk. De azzal is jól járunk, ha egy kicsit becsapjuk magunkat, és olyan élelmiszereket választunk, amelyeket nem lehet gyorsan megenni, hiszen ha lassabban eszünk, kevesebb mennyiségtől is jóllakunk.Ez Zsír!--Közel 900 kilót adtak le a világ legkövérebb emberei! Az öt legdurvább fogyós sztori 2016-ból!http://www.life.hu/ez-zsir/20161208-a-top-5-legnagyobb-fogyas-2016bol.htmlSokkoló fogyós sztorik érkeztek a nagyvilágból 2016-ban. A top 5-ben több száz kilókat adtak le a világ legkövérebb emberei. Nézzük az év legemlékezetesebb fogyásait! Ez Zsír!Origo191 centi, brutálisan izmos, és rengeteg díjat nyert – Balogh Robin, a magyar testépítőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161214-balogh-robin-fitneszmodellel-beszelgettunk-versenyzesrol-eletmodrol.htmlA 24 éves Balogh Robin a Men's Physique kategóriában versenyez, és nyeri sorra a díjakat. Ha valaki megnézi a következő fotókat, látni fogja, hogy ez egyáltalán nem véletlen. Ez Zsír!--Súlyos kilókat szedtek fel! Sztárok, akik meghíztak 2016-ban http://www.life.hu/ez-zsir/20161207-sztarok-akik-meghiztak-2016ban.htmlÚgy látszik, a hollywoodi és a magyar sztárok is egyre jobban odafigyelnek az egészséges életmódra, ugyanis számba véve a 2016-os év nagy átalakulásait, sokkal több fogyásról tudunk beszámolni, mint azokról, akik elhagyták magukat. De azért mégiscsak nézzük meg, kik voltak azok, akik felszedtek magukra néhány kilót. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.