különleges rúdtánc rúdtáncos sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kar vagy láb nélkül, betegen vagy éppen 60 év felett sem kell feladni az álmainkat. Íme, néhány különleges rúdtáncos megható története. 

1. A lány, aki kar nélkül született

Az ausztrál Deb Roach bal karja nélkül született. Gyerekkorában sokan bántották emiatt, így az önbizalmával mindig is problémák voltak. Majd elkezdett táncolni, ami mindent megváltoztatott. Habár ebben a világban is találkozott olyannal, aki nem nézte jó szemmel, amit csinál, mert nem fest elég esztétikusan a rúdon. Deb ezzel sem foglalkozott, minden negatív kritika arra ösztönözte, hogy még keményebben gyakoroljon, így 2013-ban nemzetközi bajnokságot nyert. Deb jelenleg Angliában él, ahol rúdtáncot és jógát oktat.

2. Az anya, aki autóbalesetben vesztette el a lábát

Lisa Eagleton, a 40 éves édesanya egy brutális autóbaleset következtében veszítette el egyik lábát. A több hónapon át tartó rehabilitáció után, ahogy megkapta a művégtagot, minden igyekezete az önbizalma visszanyerésére irányult. Ebben segített neki egy fotózás, ahol modellként próbálhatta ki magát. Ezzel egy időben talált rá a rúdtáncra, ami szuper önbizalomnövelő tréningnek bizonyult. Lisa ma már heti 8 órát úszik, mellette jógázik és rúdtáncol, és ami a legfontosabb: boldogan él. "Mindig megvan a lehetőség, hogy boldogok legyünk. Csak az első lépés néha nagyon nehéz" - mondja Lisa.

Lisa Eagleton Forrás: Northfoto

3. A nő, aki két éves gyermekével táncol

Ashley Wright azt vallja, a lányával való kapcsolatának szerves része az, hogy szinte összebújva táncolnak együtt. „Ez is egyfaja kifejezése a szeretetnek" - mondja a fiatal anyuka, akit rengetegen támadtak korábban, amikor posztolta első videóját. Sokan úgy vélték, hogy veszélyezteti a gyermekét, aki az anya hátára rögzítve pörög a rúdon. Ashley aztán be is mutatta, mennyire biztonságosan van rábugyolálva a baba, hogy elhallgattassa a kommentelőket.

4. A 60 éves rúdtáncos

Az interneten látott videókat nézegetve szeretett bele a rúdtáncba a kínai nagyi, Sun Fengqin. Ahogy ő mondja, megragadta az a szépség és könnyedség, ami a rúdtáncosokból árad, így nem volt rest, 60 éves korában belevágott. Hamar kiderült, hogy rejtett tehetség, ugyanis már az első alkalmakkor nagyon jól ment neki, habár az oktatója megdöbbent, amikor először megjelent nála a nagyi, de azóta is imádják egymást.

5. Az agyi bénulásban szenvedő rúdtáncos

A gyermekkori agyi bénulás egy neurológiai rendellenesség, amely befolyásolhatja a testmozgást, az izmok koordinálását, az izomtónust, a reflexeket, a testtartást és az egyensúlyt. A 26 éves ausztrál lány, Kellie Leigh számára a rúdtánc egyrészt terápiaként szuper módon működik, másrészt viszont az önbizalom növelésében is nagy szerepet játszott. Kellie mindig is harcolt a függetlenségéért és azért, hogy minden hozzá hasonló fiatal észrevegye: bármit elérhet. Hamar fel is figyeltek rá, már országszerte bátorítja sorstársait.

+1. A rúdtáncos lajhármaki

Nemcsak az embereknek lehet a kedvenc sportja a rúdtánc. Ez a törpe lajhármaki például nagy rúdtáncos hírében áll. Habár nyilvánvalóan számára egy természetes mozgásról van szó, ahogy pörög és csimpaszkodik, mégis mindezt egy rúdon látni elég szürreális.

Ezt edd, ha el akarod tüntetni a narancsbőrödethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170511-ezt-edd-ha-el-akarod-tuntetni-a-narancsborodet.htmlKevés olyan nő van, aki ne küzdene narancsbőrrel. Vagy a genetikája miatt, vagy azért, mert a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód a cellulitisz jó barátja. De lehet változtatni! Ha szeretnél végre bátran sortot és bikinit hordani, fogadd meg a tanácsainkat. Ez Zsír!ThinkstockHogyan vedd rá magad a zöldségfogyasztásra? Eláruljuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20170505-igy-vedd-ra-magad-a-zoldsegfogyasztasra.htmlA zöldségek az egészséges életmód alapkövei. Olyan élelmiszerek, amelyek rengeteg rostot, vizet, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak. Minden egyes étkezésünk alkalmával kellene zöldséget enni az egészségünk érdekében, sokaknak azonban ez nehezére esik. Pedig csak egy kis odafigyelést igényel, hogy teljesítsük ezt az alapvető feltételt. Ez Zsír!ThinkstockA legfurcsább tanácsok diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170505-furcsa-tanacsok-dietazoknak.htmlAki fogyni akar, mindent bevet, hogy elérje a célját. Remélhetőleg persze mindezt csak a józan ész határain belül teszi. Hogy a következő tanácsok hova tartoznak, azt nehéz lenne eldönteni, mindenesetre ártani nem árthatunk velük. Ez Zsír!--Ne add fel! A motiváció megtartásának 10 lépésehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170512-a-motivacio-megtartasanak-tiz-lepese.htmlKezded unni a megszokott mókuskereket? Nem tudod, merre tovább? Enervált vagy ahelyett, hogy fitt és büszke lennél? Íme, Nagy Dóra, a BioTechUSA edzés- és táplálkozás-szakértőjének, személyi edzőjének 10 nagyszerű tippje, ami segít feltöltődni és visszanyerni a motivációdat. Ez Zsír!--A világ legkülönlegesebb hegymászói és történetükhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170505-a-vilag-legkulonlegesebb-hegymaszoi.htmlA hegymászás egyébként is a világ egyik legkeményebb sportja, így nem is csoda, hogy azok is ebben akarják megmutatni erejüket, akikről senki sem gondolta volna, hogy erre képesek lehetnek. Nagyon különleges emberek még különlegesebb történetei következnek. Ez Zsír!--Hollywoodi sztárok, akik vegánok lettek http://www.life.hu/ez-zsir/20170510-hollywoodi-sztarok-akik-veganok-lettek.htmlHabár egyre többen vannak a vegán életmód képviselői, még mindig sok vitát vált ki ez az étkezési forma, amely szerint a természet önmagáért és nem az emberekért van. A vegánok ennél fogva nem fogyasztanak többek között húst, tojást, tejterméket és mézet sem. Nézzük, kik Hollywood leghíresebb állatbarát vegánjai! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.