Így ne hízz el a nyaralás alatt

Forrás: Youtube -
Nyár étkezés nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sok munkát, a rengeteg edzést és az étkezésre való odafigyelést egy csapással teszik tönkre a lustálkodós nyaralások. Úgy érezzük, ekkor végre minden szempontból elengedhetjük magunkat, így az étkezésben is sokszor túlzásba eszünk, így akár 5 kilót is felszedhetünk a pihenés alatt. Erre a néhány apróságra figyelj, és garantáltan nem fogod pluszkilókkal zárni a nyaralást.  

1. Készülj fel az utazásra

Ha csak a Balatonra ugrotok le, akkor nem feltétlenül kell szendvicseket csomagolni az útra, de például egy horvátországi kiruccanás alkalmával mindenképpen ajánlatos. Ne benzinkutakon szerezd be az útravalókat, inkább készíts egészséges szendvicseket, pakolj hozzá gyümölcsöket, vagy süss muffinokat. Ezzel azt is elkerülheted, hogy farkaséhesen érkezz meg, és rögtön egy nagy zabálással indíts.

Készíts egészséges útravalót, például süss muffint! Forrás: Thinkstock

2. Mérsékelt italfogyasztás

Jó, ha tudod, hogy a nyaralás alatt oly szívesen fogyasztott koktélok tele vannak cukorral. Természetesen nem kell lemondani ezekről sem, de fontos mértéket tartani. A magas cukortartalom egyébként a legtöbb alkoholos italra igaz, de ha már választani kell, egy laza fröccs legyen az igazi a koktél helyett. Arra is nagyon figyelj, hogy az alkoholos italok mellett megfelelően hidratálj. Napi két-három liter vizet mindenképpen fogyassz el mindennap.

Óvatosan a koktélokkal, rengeteg cukrot tartalmaznak Forrás: Giphy

3. Aktív pihenés

Persze szuper napozni és a strandon olvasgatni, de még a leglustábbaknak is azt ajánljuk, hogy próbálják ki az aktív pihenést. Nem kell feltétlenül extrém vízi sportokat űzni, de egy nagy séta, egy kellemes biciklizés sokat segít abban, hogy megőrizd az alakodat és az edzettségedet. Egy kis mozgás után ráadásul megint jól fog esni a lustálkodás.

Bérelj biciklit nyaralás alatt, és fedezd fel a környéket! Forrás: Thinkstock

4. Strandkaják

Lángos, hamburger, hekk, hot dog - a legjobb strandkaják, amiket szinte bűn lenne kihagyni. Éppen ezért azt ajánljuk, hogy egy egészséges, rostdús reggeli után, ebédre válassz egy nem túlságosan nagy adag ételt a strandon. Ezt délután még le is tudod dolgozni, aztán este megint csak figyelj oda arra, hogy egészséges alapanyagokból, alacsony szénhidráttartalommal készüljön a vacsorád.

Sok strandkaja fogyasztásával a pluszkilók hamar felszaladnak Forrás: Youtube

5. All you can eat

Az all you can eat nyaralások a lehető legveszélyesebbek. Itt ugyanis mindennapos a túlevés. Ne akarjunk minden lehetséges pénzt leenni, hiszen ennek az egészségünk látja majd kárát. Lehetőleg válaszd az egészséges ételeket, és egyél lassan, így érezni fogod, hogy mikor teltél meg. Ezzel a módszerrel a túlevés könnyen elkerülhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.