Fogyj okosan! Ezeket a szabályokat tartsd be

Forrás: Thinkstock -
fogyás életmódváltáséve2017 életmódváltás étkezés sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mit jelent okosan fogyni? Azt jelenti, hogy mindenféle agyament diéta és jojóeffektus nélkül, megfelelő tápanyagokkal ellátva a szervezetet adjuk le a felesleges kilókat. Így a fogyókúra valójában életmódváltássá alakulhat át. 

1. Ne koplalj

Rengeteg hibbant diétával találkozik az ember, amelyek néhány napig hoznak eredményt, aztán teljesen az ellentétükbe fordulnak. A sok negatív hatással aztán alig tud megbirkózni a szervezetünk. De nagyon fontos, hogy a szervezetünket semmiképpen ne terheljük meg. Sem koplalással, sem azokkal a diétákkal, amelyek nem látják el a szervezetet megfelelő tápanyaggal. Ezeknek általában durva jojóeffektus lesz a vége. Ha fitt, energikus, erős és tökéletes alakú akarsz lenni, akkor kiegyensúlyozottan kell táplálkoznod.

Ne koplalj, étkezz tudatosan! Forrás: Thinkstock

A kiegyensúlyozott táplálkozás 7 szabálya

Ki ne szeretne karcsúbb, egészségesebb és nagyobb önbizalommal megáldott lenni, különösen ilyenkor, amikor közeledik a nyár? A sikerhez vezető út első lépése az elhatározás, amit aztán a helyesen kivitelezett megvalósításnak kell követnie. Már-már köztudott, hogy az egészséges életmódot 70%-ban az étkezés, 30%-ban a sport határozza meg. Ezért most a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz adunk tippeket!

2. Sportolj

Ha azt gondolod, hogy sport nélkül le tudsz fogyni, és el tudod érni a vágyott bikinialakot, akkor sokat fogsz csalódni. De a sportra sem kell a legnagyobb mumusként nézni, hiszen annyiféle lehetőség van, számtalan edzésforma közül válogathatsz, nem kell a legszokványosabb edzőterem és futás kombinációt választanod, habár kétségtelen, hogy ez is nagyon hatásos. Ennek ellenére mindenképpen azt a mozgást válaszd, amiben jól érzed magad, amit szívesen csinálsz heti háromszor.

Számtalan edzésforma közül válogathatsz Forrás: Thinkstock

3. Igyál eleget

A megfelelő folyadékfogyasztás növeli az energialeadást, ezzel segíti a zsírpárnácskák leolvadását. Ráadásul a napi 2-3 liter folyadék abban is segít, hogy ne törjenek rád éhségrohamok. Ez a 2 liter mindenképpen tiszta víz legyen, esetleg pár csepp citromlével vagy gyömbérrel lehet ízesíteni. Emellett persze a reggeli smoothie-k is nagyon jó megoldásnak számítanak mind a folyadék-, mind a rostbevitel szempontjából.

Igyál mindennap minimum 2 liter tiszta vizet! Forrás: Giphy

4. Aludj

Ha nem alszunk eleget, akkor a szervezet nem tudja kipihenni magát, éppen ezért másból fog energiát nyerni. Hogy ez mit jelent pontosan? Egészen egyszerűen azt, hogy sokkal többet fogunk enni, de mivel fáradtak vagyunk, sokkal kevesebb energiát fogunk elégetni. Ezt az ördögi kört feltétlenül kerüljük el a minőségi alvással.

Evés helyett aludd ki magad! Forrás: Thinkstock

5. Szeresd magad

Nagyon nehezen fogsz tudni haladni az életmódváltás útján, ha nem szereted önmagadat. Ez mindennek az alapja. Becsüld meg a legapróbb sikereket is, legyél magadra büszke. Ha nem jönnek olyan gyorsan az eredmények, akkor is tarts ki, hiszen a saját boldogságod a cél.

A fogyás nem megy egyik napról a másikra, becsüld meg a legapróbb sikereket Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.