Oprah Winfrey étrend egészség egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valakinek, akkor Oprah-nak el lehet hinni, amit az egészséges életmódról mond. Néhány évtizeddel ezelőtt 30 kilótól szabadult meg, de nagyon durva, egészségtelen diétával, ami szervezetét is jó időre kiütötte. Ő is végigment a gyors fogyásért mindent bevállalók útján, majd felismerte, hogy az életmódváltás az egyetlen jó út, és ma már azért küzd, hogy ezt mások is felismerjék.

A reggeli rutin

Oprah egyáltalán nem bánja, hogy mindennap korán kell kelnie, hiszen így rengeteg kellemes teendőt tud beiktatni a reggeli rutinjába. Az első 20 percet még némán tölti az ágyban, csak ébredezik és lazít. Ezután imádkozik, meditál, majd megsétáltatja a kutyusait, és 45 percet tornázik. Ezt követően jön csak a reggeli, amire általában kedvenc szendvicsét fogyaszja: pirítóst avokádóval, paradicsommal, pulykahússal és két tojással.

Oprah Winfrey nagyot sétál reggelente a kutyáival Forrás: Instagram/oprah

Imádja a levest

A szegény családból származó Oprah egész gyerekkorában áhítozott a számára elérhetetlen, a korban viszont igencsak kelendő Campbell levesek után. A világ egyik leghíresebb embereként viszont már saját maga alapított egy leveseket gyártó céget. Az O That's Good! márka Oprah hitvallását követi: természetes, hozzáadott adalékanyagokat nem tartalmaz. A zöldséglevesek között van például fokhagymás burgonyakrém karfiollal, bazsalikomos paradicsom zellerrel és sárgarépával, illetve Cheddar sajtos brokkoli sütőtökkel. Az ínyenc leveseket fagyasztva lehet kapni körülbelül 1200 Ft-os áron. Oprah egyébként maga is szívesen fogyasztja ezeket a leveseket, hisz benne, hogy egy jó leves minden fontos tápanyagot tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van.

A műsorvezető annyira szereti a leveseket, hogy O That's Good!' néven saját márkájú leveseket is gyártat Forrás: AFP/Scott Olson

Szakácskönyv

Oprah több szervezetet is támogat, amelyek az egészséges életmódot és az egészséges testtudatot hivatottak közelebb vinni az emberekhez, illetve év elején Food, Health and Happiness címmel saját szakácskönyvét is kiadta, ami nemcsak az egészséges táplálkozást, hanem ezzel együtt egy jobb életet is hirdet.

A fűszerek mindent visznek

Oprah imád fűszerezni. Egyrészt, mert jól tudja, hogy rengeteg fűszernek vannak pozitív egészségügyi hatásai, másrészt pedig ha az ember jól fűszerez, a legunalmasabbnak vagy éppen legegészségesebbnek hangzó étel is egyből kecsegtető lesz, és hamarabb jól is lehet lakni vele.

Nem sajnálja a pénzt alapanyagokra

Mi is a mennyiség helyett a minőség elvét valljuk, ha étkezésről van szó, de természetesen mindenkinek vannak anyagi korlátjai. Kivéve persze Oprah-nak, aki néhány receptjét a legfinomabb és természetesen nagyon is egészséges, de egyben igencsak drága élelmiszerekből válogatta össze. Egy újságírónő, aki Oprah szakácskönyvét tesztelte, maga is beszámolt arról, hogy néhány ételköltemény bizony nem mindenki számára elérhető.

Oprah nem sajnálja a pénzt alapanyagokra Forrás: Instagram/oprah

Az evés legyen öröm

Oprah nagy hangsúlyt fektet arra az üzenetre, hogy az egészséges ételek fogyasztásában is van öröm és szenvedély. A jó alapanyagok, a megfelelő elkészítési mód, az intenzív ízek összeadódva feledhetetlen élményt nyújtanak testileg és lelkileg is.

Simon Szimonetta zsírgyilkos Boost Training óráján jártunkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171002-simon-szimonetta-zsirgyilkos-boost-training-orajan-jartunk.htmlA Life.hu és a BioTechUSA jóvoltából három szerencsés jelentkező részt vehetett Simon Szimonetta saját fejlesztésű, zsírégetésről és alakformálásról híres Boost Training óráján, ahol elképesztő hangulat uralkodott. Nézd meg videónkat! Ez Zsír!--A test és a lélek balzsama: így teázz ősszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170927-igy-teazz-osszel.htmlAz őszi és a téli időszak az otthoni bekuckózások, gyertyagyújtások, lélekmelengető teázások ideje. Mindennek pedig nagyobb jelentősége van, mint gondolnánk. Ez Zsír!ThinkstockÍgy étkezik a csodálatos Kate Hudsonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170926-igy-eszik-egeszsegesen-kate-hudson.htmlA 38 éves színésznő tavaly adta ki egészséges életmódról írt a könyvét Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body címmel. Az ép testben, ép lélek mottóra épült könyvben rengeteg tanáccsal szolgál Kate Hudson, és maga is e szerint él. Nemcsak sportol és meditál, de egészségesen is étkezik. Mutatjuk is, miket eszik a bájos színésznő. Ez Zsír!--5 dolog, amit ne csinálj, ha éhes vagyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170922-dolgok-amiket-soha-ne-csinalj-ehesen.htmlAz éhség könnyen elkerülhető egy kis előregondolkodással és a napi ötszöri étkezéssel. Persze még a rendszerető embereknél is előfordul, hogy kimarad egy-egy étkezés, így viszont könnyen felütheti fejét a farkaséhség. Ez Zsír!Thinkstock3 ok, amiért örökre felejtsd el a mérlegethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170919-ezert-ne-allj-a-merlegre.htmlRendszeresen edzel, a mérleg mégsem mutat annyit, amivel elégedett lennél? Gondolkodtál azon, hogy nem is mérvadó az a súly, amit a számlapról leolvashatsz? Íme, 4 ok, amiért ideje örökre elfelejteni a mérleget. Ez Zsír!OrigoKíváncsi vagy Taylor Swift étrendjére? Megmutatjuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20170919-taylor-swift-etrendje.htmlBármit csinál a 27 éves énekesnő, azt világszerte imádják. Legújabb videoklipje is rekordokat döntögetett. Ezúttal viszont nem zenei karrierjéről vagy hírhedt szerelmi életéről fogunk írni, hanem arról, hogyan tartja karban magát, mit szeret enni és hogyan bűnözik Taylor Swift. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.