divatbemutató plus size Erdős Juci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November 12-én, immár 3. alkalommal került megrendezésre a Plus Size Nap, ahol nemcsak öltözködési tippeket kapnak a duci hölgyek, hanem életvezetési tanácsokat is. A rendezvény egyik szervezőjével, a plus size fotós Erdős Jucival beszélgettünk! 
  • Milyen szándékkal hoztátok létre ezt a rendezvényt?

Még 2014 tavaszán Tóth Viki, aki éppen egy plus size fotózáson járt nálam, felvetette, milyen jó lenne egy olyan rendezvény, ami csak a hozzánk hasonló testalkatú nőknek, lányoknak, asszonyoknak szól. Saját tapasztalatunk, hogy nehéz a telt nőkre ruhákat, főleg stílusos és ízléses ruhákat találni itthon, így jött az ötlet, hogy lehetne egy nap, ami csakis a plus size nőknek szól, csak róluk, és amivel segíteni tudjuk őket mind az öltözködésben, mind a lelki feltöltődésben.

„Saját tapasztalatunk, hogy nehéz a telt nőkre ruhákat, főleg stílusos és ízléses ruhákat találni itthon, így jött az ötlet, hogy lehetne egy nap, ami csakis a plus size nőknek szól" Forrás: Erdős Juci
  • Idén harmadik alkalommal szerveztétek meg a Plus Size Napot. Vannak visszajáró látogatóitok is?

Igen, vannak visszatérő vendégek, sőt van olyan is, aki idén már kiállítóként volt jelen, vagy éppen előadóként lépett fel, és előadásával segítette sorstársait.

  • Azt gondolnánk, hogy egy ilyen napon főleg az öltözködésről lehet szó, de ti sokkal összetettebb programot állítottatok össze.

Szeretnénk a lelküket is feltölteni, nemcsak felöltöztetni őket, ezért a november 12-ei rendezvényünkön már több előadót hallgathattak meg a vendégek, mint korábban. Az előadók között volt Bíró Tünde szexuálterapeuta, Novák Ákos író, önfejlesztő tréner, Bális Katus coach, Kovács Kata aromaterápia szakértő, Pap Ágnes melltartószakértő, Kozma Rita plus size stylist és végezetül én is elmeséltem egy személyes történetemet, amellyel segíteni kívántam a jelenlévő hölgyeknek az önszeretet elérésében.

Az előadók között volt Bíró Tünde szexuálterapeuta és Novák Ákos író, önfejlesztő tréner Forrás: Erdős Juci
  • Divatbemutatót is tartottatok, ahol a fehérneműktől a hétköznapi ruhákon át az alkalmi viseletig minden terítékre került. Kik voltak a modelljeitek?

A divatcégek saját modellekkel dolgoztak, akik ugyanolyan hétköznapi nők, mint mi szervezők, nem hivatásos plus size modellek. Ennek többek között az is volt a célja, hogy a közönség soraiban ülő hölgyek azonosulni tudjanak a bemutatott kollekciókkal, el tudják képzelni magukat a ruhákban.

  • Mi volt a 3. Plus Size Nap legfontosabb üzenete?

Azt szeretnénk üzenni a plus size hölgyeknek, hogy merjenek csinosan, stílusosan öltözködni, és ha valahol elakadtak az életükben, lelkileg elfáradtak, megtörtek, akkor merjenek tanácsot, segítséget kérni szakemberektől, tudjanak lépni egyet önmaguk felé, hogy boldoggá válhassanak. Jövőre is lesz Plus Size Nap, semmiképpen ne hagyják ki!

/1711/Ilyen201711161453

Bebizonyítom, hogy igenis minden husi nő jó nő!

Négy évvel ezelőtt határozta el, hogy kifejezetten a plus size témára specializálódik a fotósként dolgozó Erdős Juci. Hogy milyen személyes élmények vezettek ehhez a döntéshez, miért imádja csinálni, és hogyan kell megtanulni szeretni magunkat, többek között erről mesélt nekünk a mindig nyílt és őszinte művész. Olvasd el az interjút!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.