Kedvenc frissítő receptjeink eperrel

2019.05.31. 08:00

Végre itt a várva várt magyar eper. Korábban összegyűjtöttünk 5 + 1 okot, hogy miért érdemes minél többet enni belőle, most pedig egészséges desszerteket mutatunk, ha magában szemezgetve már unnád ezt a pirosló csodát. 

Epres jégkrém

  • 20 dkg eper
  • 1 db banán
  • kb. 8 mentalevél

A gyümölcsöket egy edényben turmixold össze a mentalevelekkel együtt. A banán azért jó bele, mert a nagy víztartalmú epret kissé krémesebbé teszi, ráadásul a banán az egyik legjobb természetes édesítőszer. Habár sokaknak az eper önmagában is elég édes, a gyerekek biztosan örülni fognak a banán adta extra élménynek. Ha van jégkrémformád, akkor azokba öntögesd vele a leturmixolt gyümölcsöt. Ha nincs, akkor egy műanyag edényben is lefagyaszthatod a gyümölcspépet. Ebben az esetben sorbet állagú lesz, érdemes kétóránként kivenni a fagyasztóból és alaposan átkeverni, hogy levegős legyen.

Epres jégkrémForrás: Shutterstock

Epres-granolás pohárdesszert

  • 20 dkg eper
  • 20 dkg ricotta (túróval is működik)
  • 10 dkg görög joghurt
  • 2 dkg méz
  • egy fél vanília kikapart magja
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • 2 dkg nádcukor
  • 1 ek. napraforgóolaj

Először készítsd el a granolát. Kissé pirítsd le a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, majd tedd hozzá a nádcukrot és az olajat. Kevergesd még egy-két pecig, majd tedd ki zsírpapírra és várd meg, amíg kihűl. A ricottát a görög joghurttal, a mézzel és a vanília kikapart magjával keverd habosra. Az epret alaposan mosd meg, majd vágd apró darabokra. Rétegezd a ricottás krémet a ropogós granolával és az eperrel. A fehér és piros rétegek csodásan mutatnak majd, a roppanós textúra pedig izgalmassá teszi az összhatást. A tetejét egész eperrel és mentával vagy citromfűvel díszítheted.

Epres-granolás pohárdesszertForrás: Shutterstock
eperreceptdesszertgranola