5 érv, amiért jobb, ha nem eszel (rendszeresen) cukrosat

Forrás: Shutterstock -
diéta cukor táplálkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte senkinek nem könnyű lemondania a cukros ételekről, még akkor sem, ha tudjuk, millió előnye van, ha az egészségesebb ételekre fókuszálunk. Amy Gorin dietetikus most az amerikai Women's Health magazinnak arról beszélt, hogy elég, ha a hozzáadott cukrot tartalmazó ételek bevitelét csökkented a napi kalóriamennyiséged maximum 10%-ára.

„Ez már csak azért is könnyen betartható, mert ott van mellette minden más olyan étel, ami természetes módon előforduló cukrot tartalmaz, mint például a gyümölcsök vagy a tejtermékek" – idézi a magazint a Cosmo.hu. A dietetikus arról is beszélt, milyen előnyökkel jár a cukor csökkentése.

1. Ha nem tömjük magunkat hozzáadott cukorral, pár nap alatt elmúlik a sóvárgásunk, és már egyáltalán nem kívánjuk az édeset.

2. Stabil lesz vércukorszint, nem lesz kajakóma, evés utáni szédülés és álmosság.

3. A vércukorszint rendbetételével együtt a hangulatingadozások is csökkenni fognak.

4. Sokkal intenzívebben érezzük a természetes ízeket, így egy adag gyümölcs is kielégíti az édességigényünket.

5. Egészségesebb marad a szívünk, kisebb az esélye a magas koleszterinszintnek és az ingadozó vérnyomásnak.

Forrás: Shutterstock

Egészséges táplálkozás és heti öt edzés lehet a lapos has titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190829-egeszseges-taplalkozas-es-heti-ot-edzes-lehet-a-lapos-has-titka-heather-milton-testmozgas.htmlMindannyian milliószor hallottuk már, hogy a lapos has elsősorban a konyhában készül. Ezzel Heather Milton testmozgás specialista is egyetért, ám hozzátette, a megfelelő eredményhez edzeni is kell. Sokat. Ez Zsír!OrigoÍgy fest futás után Tatár Csilla Margot Robbie-kénthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190811-igy-fest-futas-utan-tatar-csilla-musorvezeto-margot-robbiekent.htmlMargot Robbie hasonmásává szűrőzte magát Tatár Csilla. A műsorvezető viccesen kommentálta a végeredményt. Ez Zsír!OrigoSzigorú önmegtartóztatásban él a Jóban Rosszban egykori színésznője, Siménfalvy Ágotahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190728-szigoru-onmegtartoztatasban-el-a-joban-rosszban-egykori-szinesznoje-simenfalvy-agota.htmlAz operett- és musicaldarabokban is főszerepeket játszó színésznő, Siménfalvy Ágota rajong a gasztronómiáért, nemcsak a főzést, de az ízeket is élvezi. Mégis úgy döntött, megálljt parancsol magának az étkezésben. Ez Zsír!OrigoCsobot Adél nem elégedett az alakjával, pedig sokan szívesen cserélnének velehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190706-csobot-adel-nem-elegedett-az-alakjaval-pedig-sokan-szivesen-cserelnenek-vele.htmlFürdőruhás képet posztolt Csobot Adél. A fiatal kétgyermekes énekesnő fantasztikusan néz ki, ő mégsem elégedett a testével. Ez Zsír!OrigoRészt vett a Balaton-átúszáson Vasvári Vivienhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190630-reszt-vett-a-balatonatuszason-vasvari-vivien-luxusfeleseg.htmlRészt vett a szombati Balaton-átúszáson Vasvári Vivien. Követőivel az Instagramon osztotta meg, hogyan érezte magát közben. Ez Zsír!Origo5 tévhit az edzésről és a fogyásrólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190407-5-tevhit-az-edzesrol-es-a-fogyasrol-ezt-kell-tenni.htmlEgyre több ember sportol hazánkban is, legyen szó csapatsportról vagy egyéni tréningről. Ráadásul a nyár közeledtével még többen kezdenek alakformálásba. Azonban kevesebben vannak azok, akik az edzést igazán tudatosan, a szervezetük minden rezgését és igényét figyelembe véve végzik. Pedig mindez nagyon fontos ahhoz, hogy valódi eredményeket érjünk el. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy azt gondolták, mindent megtesznek az alakformálásért, de mégsem jött a várt eredmény. Szomor Dávid személyi edző elárulta a legnagyobb általánosan elterjedt tévhiteket az edzéssel és a fogyással kapcsolatban. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.