Archie herceg 5 éves lett: íme, minden, amit tudunk Meghan Markle és Harry fiáról

The Duke & Duchess Of Sussex Visit South Africa Meghan Markle Harry herceg és Archie herceg
WireImag - Pool
királyi család Archie herceg Meghan Markle Archie Harrison Mountbatten-Windsor Harry herceg
Meghan Markle és Harry herceg első gyermeke, Archie herceg 2019 májusában született: a kisfiú most lett 5 éves.

Meghan Markle és Harry herceg 2018 októberében jelentették be, hogy első gyereküket várják, amikor friss házasként Ausztráliába érkeztek az első hivatalos útjukra. A várva várt gyermek 2019 májusában, Londoban született, és az Archie Harrison Mountbatten-Windsor nevet kapta.

 "Örömmel jelentjük be, hogy Ő Királyi Felségei, Sussex hercege és hercegnéje 2019. május 6-án kora reggel üdvözölte elsőszülött gyermekét"

 - így tájékoztatták az embereket az örömhírről, és a királyi család többi tagjával ellentétben ők nem fotózkodtak az újszülött Archie-val a kórház előtt, csak később mutatták be gyereküket.

The Duke & Duchess Of Sussex Pose With Their Newborn Son
Archie herceg első nyilvános szereplése a születése után
Forrás: Getty Images

Archie herceg nagy hatással volt az emberek névválasztására

Miután Harry és Meghan bejelentették fiuk nevét, az Archie az egyik legnépszerűbb babanév lett az Egyesült Királyságban. 2020-ban az Archie először került be a 10 legnépszerűbb kisfiúnév közé. Pedig a gyerek majdnem másik nevet kapott, mert a szülők nem tudtak dönteni az Archie és a Harrison között, de végül úgy gondolták, nem is kell. A Harrison lett a kisfiú középső neve. 

A kisfiú mindössze 8 hónapos volt, amikor a szülei mindent felfrogattak maguk körül

Harry és Meghan mindenkit meglepve bejelentették, hogy visszalépnek a királyi szerepvállalástól, és a család az Egyesült Királyságból Kaliforniába költözött. Azóta Archie és kishúga, Lilibet hercegnő nagyrészt a nyilvánosságtól védve élik az életüket.

A brit királyi család bizonyos tagjai aggódta Archie bőrszíne miatt

Miután Meghan Markle és Harry herceg kilépett a királyi családból, elhíresült interjút adtak Oprah-nak, amelyben elhangzott, hogy voltak, akik aggódtak a kis Archie bőrszíne miatt

Diana hercegmé a kisfiú életének része

Bár Archie apai nagymamája, Diana hercegné több mint két évtizeddel azelőtt halt meg, hogy ő megszületett volna, Harry herceg és Meghan Markle megtalálta a módját annak, hogy a hercegné öröksége a gyermekeik életének része maradjon. A Harry & Meghan című 2022-es Netflix-dokumentumfilmben a pár rámutatott egy bekeretezett Diana-fotóra, amely Archie hálószobájában lóg. Az is kiderült, hogy a mama és a papa mellett a nagyi volt még a kis Archie első szavainak egyike. "Ez a legédesebb dolog, de ugyanakkor nagyon elszomorít, mert itt kellene lennie" - árulta el Harry. 

Születésekor nem kapott hercegi címet

Az öröklési sorrendben elfoglalt helye miatt születésekor Archie nem kapott hercegi címet - ahogy húga, Lilibet sem. Az uralkodó dédunokáiként ugyanis ez nem járt nekik, de miután III. Károly lépett a trónra, már mindketten jogosulttá váltak rá. Bár állítólag Erzsébet királynő halála után a színfalak mögött viták folytak Archie és Lilibet címét illetően, 2023 márciusában a palota frissítette a királyi család hivatalos honlapját, hogy tükrözze Archie herceg és Lilibet hercegnő címét.

Archie Károly király koronázásának napján lett 4 éves

2023. május 6-a két okból is nagy nap volt a királyi család számára: Károly király koronázásának napja és Archie 4. születésnapja. Harry herceg pedig mindent megtett azért, hogy mindkét jeles eseményen tiszteltét tegye. Az Egyesült Királyságba utazott, hogy támogassa édesapját, majd a koronázási ceremónia után gyorsan repülőre szállt, hogy fia születésnapját is megünnepelhesse. 

Keveset tudunk Archie és Lilibet hétköznapjairól

Amióta Meghan és Harry kiléptek a királyi családból, magánéletüket, de főleg a gyerekeiket nagyon óvják. Persze büszke szülőkként olykor megosztanak egy-egy történetet arról, milyen is Lilibet és Archie. Kiderült, hogy a kisfiú örökölt egy kis pimaszságot édesapjától: szereti megzavarni az online értekezleteiket, de Harry azt is elárulta, hogy mi akar lenni Archie, ha felnő. "Amikor Archie fiammal arról beszélgetek, hogy mi szeretne lenni, ha felnő, néha űrhajós, máskor pilóta - helikopterpilóta nyilván - vagy Kwazii az Octonautsból" - mesélte nevetve a herceg. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.