párkapcsolat férfi szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Padlóra küldött egy nagy csalódás? A volt pasid porig alázott, átvert és kihasznált? Jelen pillanatban gondolni sem tudsz az erotikára? Összegyűjtöttük, hogy mit kell tenned egy ilyen vészhelyzetben!

Ne félj, ez nem marad mindig így. Segítünk, hogy a hosszas önsanyargatás helyett minél gyorsabban visszatalálj erotikus lényedhez.

Thinkstock
Thinkstock

Időkapu - a nagy varázsló

Persze minden csalódás után kell némi időt adni önmagadnak, hogy feldolgozd a veled történteket. Nincs is annál nagyobb hiba, mint amikor szakítás után azonnal beleveted magad az éjszakába, és szexi kalandot kalandra halmozol. Lehet, hogy akkor jó ötletnek tűnik, és látszólag gyógyír a fájdalomra, de sok esetben nem hozza meg a kívánt eredményt. Egy idő után még sebzettebbnek érzed majd magad, mint valaha. Ha szeretnél minél előbb talpra állni, akkor hagyj elég időt arra, hogy szembenézhess a valósággal: igen, elhagytak, becsaptak esetleg megtiportak mint nőt. Ám egyetlen másodpercig se sajnáld magad.

A harag rossz tanácsadó?

Ennek ellenére haragudhatsz. Akár az egész világra: a volt kedvesre, az esetleges csábítóra, a napsütésre, a bolti eladóra, a rád dudáló taxisra. Jogod van hozzá, hogy megéld a csalódás miatti fájdalmat és a haragot. Ki mondta, hogy csendben kell maradnod? Ki mondta, hogy akkor vagy jó kislány, ha magadba fojtod az érzéseidet? A harag a legtermészetesebb érzelem egy szakítás után. Akkor indulsz majd el a gyógyulás útján, ha szabadon engeded az érzéseidet. Kiabálj és sírj, ha úgy könnyebb, hidd el, hamarabb magadra találsz, ha természetes módon vagy képes reagálni a történtekre. De ne feledd: utána megtisztulva, lecsendesedve lépj tovább...

"Csak néztem magam, és sírtam!"

Akkor is nehéz szexi, kívánatos és izgalmas nőnek érezni magad, ha a párkapcsolat lassan ér véget, ha nem egy nagy törés okozza a fordulatot kettőtök között. A másik hűtlensége azonban csúnyán belegázolhat a lelkedbe.

Ágnes, közgazdász (34)

"Amikor kiderült, hogy Andrásnak viszonya van a nálam tíz évvel fiatalabb kolléganőjével, összeomlottam. Többször láttam a lányt, András be is mutatta nekem, mint a vállalat egyik üdvöskéjét. Valóban nagyon szép volt. Nos, amikor a lebukásuk után rákérdeztem, miért csinálta, akkor nem azt mondta, ami esetleg 'korrekt' lett volna, hogy nem bírt ellenállni a csábításnak, vagy hogy nem tudja, hogy történhetett. András egyszerűen azt mondta: 'Azért csaltalak meg, mert nem vagy már jó nő. Meghíztál, már nem az vagy, aki voltál.' Így, bele a szemembe. A legszörnyűbb az volt, hogy elhittem neki. Aznap este meztelenre vetkőztem a tükör előtt, csak néztem magam, és sírtam. Mert igen, már nem vagyok annyira feszes, mint tíz éve, de ő se az a fiatal srác, akibe annak idején belezúgtam. Szültem három gyereket, és vele együtt húzom az igát. A legnehezebb feladat levakarni magamról a szavait."


Belső tükör

Egy pillanatig se hidd el azt, hogy a pasid a külsőd miatt lépett le. Ez az esetek szinte száz százalékában csak csúsztatás. Ám magyarázatnak hatásos, és mivel övön aluli ütés, garantáltan nem kapsz levegőt, és szóhoz sem jutsz - egy ideig. Ennek ellenére az erotikus lényedhez való visszatalálás egyik lépcsőfoka az, ha reálisan felmérd a külsődet, és ha javítanivalót találsz, akkor kiválasztod a számodra legmegfelelőbb módszert tested megújításához. Ám nagyon fontos, hogy ezt csakis magadért tedd! Ne a volt kedvesed legyen az, aki miatt szépülni akarsz, hiszen minden pillantása, amely közömbösen végigsiklik rajtad - anélkül, hogy észlelné az erőfeszítéseidet - újra a padlóra küldhet.

Tantralégzés és ászanák

A legbiztosabb módja annak, hogy újra önmagad légy az, ha rátalálsz a belső békére. Nem szabad elfeledned, hogy a csalódás nagyon sok feszültséget okozott neked, millió kérdést vetett fel, elbizonytalanodtál. Valószínűleg fáradtnak és elnyűttnek érzed magad, és semmihez sincs kedved. Amikor a kimozdulás nehezedre esik, és az aktív mozgás is fáj, akkor érdemes az egyik legősibb terápiához, a jógához fordulni. Még akkor is, ha előtte soha nem volt dolgod vele, első körben a meditációs légzés segíthet rendet tenni a lelkedben. Ha azonban erőre kapsz, és a kedved is jobb, a gyakorlatok segítségével újra önmagadra találhatsz, a jógapózok pedig kecsessé formálják a testedet.

Táncolj a szexért

Ha a jóga segítségével elvégezted a lélektakarítást, és az életkedved is visszatért, akkor ideje megtanulnod, hogyan csábítsd el önmagad a tánc segítségével. Igen: saját magad. Minden vérbeli táncos ugyanis a saját teste belső igényeihez igazítja a koreográfiát. Minden táncfajta alkalmas lehet az erotikus igények feltérképezésére (és a szexi feszültségek levezetésére), de a hastánc az, ami tényleg segíthet felszabadítani a női energiákat. Ne feledd: továbbra se a volt pasi miatt kezdj tanulásba, hanem önmagadért.

Magdi, könyvkötő (39)

"Amikor a párom otthagyott, még csak harmincéves voltam. Azt mondta, kevés a szex, és rossz velem szeretkezni. Ennyi. Akkor azt hittem, meghalok, teljesen összetörtem. Kinek kellek majd a két gyerekemmel, a váltott műszakokkal és a pocsék szextudásommal a tarsolyomban? Munka után nem mozdultam ki. Vacsorát főztem, kiabáltam a gyerekekkel, csak nőtt bennem a feszültség. Aztán a kislányom, aki akkor volt 13 éves egy nap azzal állított haza, hogy táncolni szeretne, és hogy kísérjem el. Így kezdődött. A tánc volt az, ami miatt újra nőnek éreztem magam. Pedig jaj, de nehéz volt a tükör előtt rázni a nagy fenekem. Ma már van párom, és ha még nem is élünk együtt, teljes értékű nőnek érzem magam mellette. Ma már azt is tudom, hogy nem a szexszel volt a baj, hanem velünk, kettőnkkel. Csak a férjem gyáva volt, és nem nézett szembe a közös problémáinkkal."

Gazdag Enikő pszichológus véleménye:

Egy kapcsolat lezárása után mindig időt kell adni önmagunknak, hogy a helyére tegyük az előző kapcsolatot, fel kell dolgozni a negatív érzelmeket, le kell vonni a következtetéseket. Soha ne érezzük azt, hogy elfecsérelt volt az együtt töltött idő, hanem ismerjük fel a pozitív dolgokat, amelyek által gazdagodott a személyiségünk. Könnyebb megőrizni az önmagunkról alkotott pozitív képet, ha megértjük azt, hogy az expárunk kritikái nem rólunk szóltak, hanem az ő belső elégedetlenségét tükrözték. Ezt erősíthetjük tánccal, sporttal, meditatív technikákkal. Nyiss bátran az ellenkező nem felé, ha úgy érzed, hogy már újra önmagadra találtál. Hidd el: teljes értékű nőként idővel újra képes leszel komolyabb kapcsolatra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.