párkapcsolat férfi szerelem pasi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok pasi úgy gondolja, hogy attól válik férfiassá, ha nem mutatja ki az érzelmeit, sőt egyenesen érzéketlen. A trendi művészlélek, a kisportolt izomagyú, az unalmas közgazdász, a mama kedvence és az önmagát lázasan kereső kínálatból hiányzik az a pasi, aki képvisel valamit a régi értékekből, akire felnézhetünk, vagy akit hősként tisztelhetünk.

Thinkstock
Thinkstock

Rapid szerelem

Minél tovább reménykedünk abban, hogy kihalásszuk a legjobbat, annál elkeseredettebbé válunk. A nők ugyanis makacsul ragaszkodnak a szőke herceghez, a többi szempont pedig gyakorlatilag mellékes. Hogy mitől igazi egy férfi, nem könnyű megválaszolni, vagy egységes recepttel szolgálni. A nők közül egyesek kitartóan keresik az apamintát, míg mások inkább elkényelmesednek, és úgy vélik, minél egyszerűbb a pasi személyisége, annál fájdalommentesebb lehet a kapcsolat.

Edina (28)

"A kapcsolatunkat a párom féltékenysége tette tönkre, aki emellett szüntelenül azon dolgozott, hogy a saját képére formáljon. Mégis ő volt az, aki megcsalt, majd mikor ez kiderült, azonnal lapátra tettem. Mostanában csupa elvált vagy lelki sérült egyénnel randiztam, aki már az elején közölte, hogy csak szexre számíthatok. Idő kell ahhoz, hogy begyógyuljanak a sebek, és újra higgyek abban, hogy létezik olyan férfi, mint amilyen az apám."


Minden nő számára mást jelentenek a férfias attitűdök, de abban talán valamennyien egyetértünk, hogy a legfontosabb a tisztelet, vagyis, hogy felnézhessünk arra a pasira, aki reggelente mellettünk ébred.

Két orgazmus egy pincértől? Nézd meg új websorozatunkat!



Veszélyben 30 fölött?

A 30 feletti független és magányos nők az ismerkedés szempontjából a "legveszélyeztettebbek." Ők azok, akiknek már kellő mennyiségű élettapasztalat van a birtokában, kiforrott személyiségek, tehát jól tudják, mi az, amit igen, és mi az, amit nem vállalnak be egy új kapcsolatban.


Patrícia (33)

"Az igazi férfi fogalma egyenlő a tökéletessel, ám ilyen csak a filmekben létezik, romantikus happy enddel. Szerintem nem attól lesz valaki férfias, ha dagad az izma, méregdrága cuccokban vagy jó kocsival jár. Sokkal fontosabbak a belső tulajdonságok: ne féljen kimutatni az érzéseit, legyen egészséges jövőképe, vállalja fel, tisztelje a nőt és tudja szeretni. A tökéletesség a tökéletlenségben rejlik és ezek a férfiak bárhol megtalálhatók, akár egy társkereső oldalon, akár a munkahelyen vagy az utcán. Egy biztos: kölcsönös alkalmazkodás és engedékenység nélkül semmi nem működhet."


Nem fogadják el a másodlagos szereposztást vagy az önző, egoista férfimagatartást. A modern nő nem csak a karrierben vált kezdeményezővé, ugyanezt a mentalitást alkalmazza kapcsolataiban is, így elveszi a férfi "kenyerét", vadászösztönét. A lassan kibontakozó viszonyok helyett rögtön a lényegre tér, az ismerkedési fázist átugorva sürgeti az összeköltözést, így kapcsolata már azelőtt kudarcba fullad, mielőtt kiderülne, az érintett felek valóban összeillenek-e.

Thinkstock
Thinkstock

Az a nő tudja, kire is vágyik pontosan, akinek kellő tapasztalata és alapos önismerete van. Aki rájött már arra, milyen típusú férfira van szüksége, aki tudja, milyen tulajdonságok vagy értékek egészítik ki őt, s így az ismerkedésnél tudatosan figyel ezekre - mondja Gazdag Enikő pszichológus szakértőnk. Ha önmagunkat nem tiszteljük, mástól sem tudjuk elfogadni ezt, és csak úgy válhatunk szerethetővé a másik számára, ha nem állunk harcban saját magunkkal. Tökéletes férfi nincs - ahogy mi sem vagyunk azok -, és akkor leszünk képesek kiegészíteni egymást, ha a különbségekből fakadó előnyökre koncentrálunk.

Annamari (32)

"Igazi pasi" nem létezik, de nincs is rá szükségünk! Álmaink férfija udvarias, kedves, megértő, romantikus, erős, határozott, jó szerető, és persze tökéletes apajelölt. Ha pedig mégis rálelünk egy hasonlóra, rögtön megjelenik bennünk a kisebbrendűség érzése: Miért pont én kellek neki és mikor veszítem el?"


A férfias férfi hiánycikk

Vannak olyan típusú férfiak, akik fő erényüket a külsőségekben látják, és úgy érzik, csak makulátlan megjelenéssel tudnak kitűnni. Ennek hátterében egyfajta maximalizmus állhat, ami azt jelenti, hogy egyéb területeken is a tökéletesség elérésére törekszenek - vélekedik szakértőnk. A mai pasik a tömegmédiában uralkodó metroszexuális mintát veszik alapul. Állandóan kontrollálják önmagukat, sokkal érzékenyebbek, mint macsó, karakán elődjeik, de a nők sem kedvelik a szőrös, pocakos férfiakat. Helyettük kidolgozott testekről álmodnak.

Thinkstock
Thinkstock


Nehéz megtalálni és megtartani

A komoly kapcsolatra vágyó nők szerint a pasik későn érnek, amelynek több oka is lehet: pl. egzisztenciális gondok vagy az elkényelmesedés. Sok nő úgy véli, hogy a pasik csak magukkal törődnek, önzők az ágyban, és rengeteg elvárást támasztanak a nővel szemben - a magazinokban szereplő címlaplányra vágynak. A férfias magatartás hiányát azonban nem lehet kizárólag az ő számlájukra írni. Amíg a nők nem ismerik fel, hogy kölcsönös engedményekre kell törekedniük, amelyek nem akadályozzák a partner önmegvalósítását, addig egyik pasi sem lehet igazi, bármilyen férfias is.

Fórum: Szingli vagyok és élvezem!



Thinkstock
Thinkstock


A Life tippje

Az ismerkedés elején mérd fel reálisan a kapcsolatban rejlő lehetőségeket, buktatókat, és ne láss bele többet, mint amennyi benne van. Ha nincs egyéni célod, előbb-utóbb a közös tervek is zsákutcába kerülnek.


Szakértőnktől itt kérdezhetsz: eniko.gazdag@gmail.com

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.