Csak erős idegzetűeknek! Egy kilogrammos követ operáltak ki egy férfiből

operáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maguk az orvosok is meglepődtek, amikor feltárták egy román pásztor húgyhólyagját, az ugyanis világrekordnak számító méretű, egy kilogrammos követ rejtett - számolt be róla a Borsonline.

A 64 éves román pásztor, Florea Rotaru erős fájdalmai miatt kereste fel a kórházat, ahol azonnal elvégezték az ultrahangos vizsgálatot, amely kimutatta a hatalmas követ. A Dolj megyei Tâmbureti településen élő férfit ezután rögtön a műtőbe vitték, ahol közel kétórás operáció során távolították el a testéből a húgykövet.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

A kép illusztráció

"Feltételezhetően gyerekkora óta fejlődött benne a kő, ha ekkorára nőtt" - nyilatkozta dr. Liviu Rizea. A férfi, elmondása szerint, tudta, hogy beteg, de félt az operációtól. Csak akkor kereste fel az orvosát, amikor már üríteni sem volt képes. "Még az orvosok is megijedtek, amikor meglátták a követ" - mesélte már az operáció után, megkönnyebbülten Florea Rotaru.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.