párkapcsolat férfi szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szakítás nem csak sírással és szívfájdalommal jár. Megesik, hogy az egyik fél pl. képtelen túltenni magát az elválás tényén, s akár fura dolgokat is képes művelni...   

1. A rémálom férfi

Mindig, mindenhol ott van - akkor is, ha már rég eltűnt a térképről. Most elmondjuk, miért tud az expasi emléke évekig kísérteni és hogyan tudunk megszabadulni az érzelmi blokktól!

Ha Niki megismer egy pasit, aki kétszer egy héten focizni jár, esetleg szeret tollasozni, vagy nem veti meg a golfot, azonnal futva menekül a helyszínről. A hobbifóbiájának oka az exbarátja, Gábor. Gábor igazi sportrajongó volt, pont emiatt telt be a pohár Nikinél, aki egyszer csak megkérdezte, hogy: "A sport vagy én?" Gábor vette a lapot és azonnal továbbállt. A szakítást már feldolgozta ugyan Niki, de a traumát sosem.

Thinkstock
Thinkstock

A kutatások Niki példáját támasztják alá, miszerint a nők 43%-a kerül bizonyos tulajdonságokat egy férfiban egy csalódás után. Férfitipológiánk segíthet felismerni a saját traumádat és túltenni magad rajta!

2. A játékos

Szereti az olyan szavakat, mint "majd meglátjuk". Mindegy, hogy egy hétvégi kirándulásról van szó, vagy gyerekekről, esetleg egy közös lakásról: ez a férfi csak él bele a világba és mindig készen áll rá, hogy elmenjen. A pszichológusok szerint ez a típus nem akarja magát elkötelezni senki mellett sem, és egyben nagyon izgató a nők számára, akik meg akarják győzni róla, hogy az együttélés épp annyira klassz, mint szinglinek lenni.

A trauma: A férfiak, akik nem akarják lekötni magukat hosszú évekre, általában nem az igazit találták meg a nőben. A nők tipikus kérdése egy ilyen csalódás után: "Mi az, amit nem szeretett bennem?" Gyakran esnek bele abba a csapdába, hogy egyik játékos követi a másikat az életükben és ez már nem is annyira a férfiakról, hanem a győzelemről szól.

A megoldás: Szeresd magadat, pazarold inkább magadra az energiádat, mint olyan pasikra, akik nem érdemlik meg!

3. A casanova

Attraktív és sármos, aki minden lehetőséget szégyentelenül kihasznál. Mindenkivel flörtöl a rendőrnőtől az ingatlanosig.

Thinkstock
Thinkstock

A trauma: Azok a nők, akiket gyakran megcsalnak, nagyon nehezen bíznak meg bárkiben is. Abból indulnak ki, hogy minden férfi félrelép, így állandóan féltékenyek. Ennek eredményeként minden pasi hamarosan összepakol és elmenekül az állandó kételkedése miatt. Néhány férfi pedig úgyis reagálhat, hogy minél inkább bebeszéli nekik a nő, hogy félrelépnek, akkor előbb-utóbb meg is teszik.

A megoldás: A legfontosabb, hogy tisztázd magadban: nem minden férfi egyforma. A múlt az múlt. Ez egy új férfi, akinek ugyanúgy meg kell adnom a lehetőséget, mint annak, aki régen fájdalmat okozott nekem.

4. Az emlékmű

Ő volt a tökéletes partner. Jól nézett ki, hihetetlenül szenvedélyes volt, a legjobb barátod, aki egyszer csak szakított veled. Lehet, hogy azért, mert egy tökéletes férfi egy tökéletes nőre vágyik. Vagy azért, mert több nőt akart megörvendeztetni a tökéletességével. Érdekes módon mindez nemcsak, hogy nem taszító, hanem egyenesen tiszteletreméltó.

A trauma: Ha egy kapcsolat úgy fejeződik be, hogy nem akartuk, akkor örökké idealizálva marad meg a volt partner az elménkben. Mindenkit hozzá akarunk majd hasonlítani, senki nem lesz elég tökéletes.

A megoldás: Emlékezzünk arra, ami zavart a partnerünkben, valamit csak találunk! Ha semmi nem segít, akkor gondolj arra, hogy elhagyott téged! Márpedig ha így volt, akkor mégsem ő volt a tökéletes számodra!

5. A kontrollőrült

Mindig tudni akarja, hol vagy, kivel és meddig. Féltékeny még a meleg barátaidra is és emellett igazi nyomozó, aki előtt még a pinkódod sem marad titokban.

Thinkstock
Thinkstock

A trauma: Ez a férfi összecseréli a szerelmet a birtoklással. A nők egy ilyen férfival való kapcsolat után örökké félnek majd attól, hogy valaki megint dominál majd felettük.

A megoldás: Egy kapcsolat nem jelenti a szabadság tökéletes elvesztését. Próbálj meg már az elején minden elképzelést tisztázni az új partnereddel, hogy milyen határokat akartok szabni egymás életében!

6. A megszállott

Minden nap a hobbijának él, vagy a munkájának, vagy a barátainak, de semmiképpen sem annak, hogy veled minél több időt töltsön el.

A trauma: A férfiak számára az extrém hobbik olyanok, mint a milliárdosoknak az adórendszer: egy ok a menekülésre. Akkor már inkább egy olyan, aki semmit nem szeret ennyire szenvedélyesen.

A megoldás: Találd meg a saját hobbidat, amivel eltöltöd az idődet, amíg ő pl. vadvízi evezésre megy! De: csakis egy időben és ne állandóan űzzétek a külön hobbit!

7. A kihasználó

Ez a pasi az anyukájától rögtön az első barátnőjéhez költözött, aztán a másodikhoz és azután hozzád. Az önállóság számára egy idegen szó, melyet egójától észre sem venne soha. Nem vágyik karrierre, vagy több pénzre, egyszerűen csak elvan. Általában csak akkor szakít veled, ha már nem kényelmes az együttlét.

A trauma: A legrosszabb esetben már bele is élted magad a pótmama szerepébe a kapcsolatotokban, ezért csak akkor érzed magad biztonságban másokkal, ha gondoskodhatsz róluk. Ezért örökké olyanokat keresel, akik segítségre vágynak.

A megoldás: Ha már nagyon Teréz anyás lennél, gondolkodj el rajta, hogy valóban arra vágysz-e egész életedben, hogy a pasid a te szoknyádba kapaszkodjon! Mi lenne, ha inkább magad felett anyáskodnál?

Forrás: www.ezoterikus.hu

És még:

Mikor születtél? Ilyenek szexuális jellemzőid?
Visszaüt vagy visszavonul? Tudd meg a pasiról időben!
Milyen évszaktípusú a párod?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.