párkapcsolat szex szexualitás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közhely, hogy az orgazmusról mindent tudunk. Lehet, hogy könnyen feljutsz a csúcsra, de az is előfordulhat, hogy akadnak problémáid az ágyban. Egy biztos: mint mindenki, te is eget rengető és robbanásszerű szexélményekre vágysz.  

Tipp! Elképesztő átalakulás, nézd meg VV Zsófi új arcát képgalériánkban! Katt ide!


Thinkstock
Thinkstock

Tudtad, hogy az orgazmus egy görög eredetű szó, jelentése pedig szenvedély, élvezet, ösztön, utalva a szexuális kéj csúcspontjára? Az érzés persze egyénenként eltérő lehet, de a nők általában kéjes remegésként írják le, amely végigfut az egész testükön. Tudományosan fogalmazva a kielégülés nem más, mint szexuális izgalom hatására kialakuló ritmikus összehúzódások sora.

Orgazmus lépésről lépésre

A női élvezetnek nem kevesebb mint négy lépcsője van. Az első fázis az izgalom, ami percekig, de akár órákig is tarthat, ez a bizsergés tetőtől talpig eláraszthatja a testedet, a vérnyomásod megemelkedik, zihálva veszed a levegőt, a szeméremajkaid pedig megduzzadnak. A második fázis a csúcshoz vezető út, a behatolás pillanata. A harmadik lépcső tulajdonképpen maga az orgazmus - a gyönyör egyénenként eltérő lehet, de kb. egy percig tart. A férfiaknak az orgazmus nemcsak gyorsabban megy, de tovább is tart. Végül a végjáték van soron - a vérnyomásod ismét visszaesik, csökken a pulzusod, újra lassabb lesz a légzésed.

Tippünk: Neked melyik szexpóz jön be? - Nézd meg videónkat!


szólj hozzá: Szexpózok


Egyedül vagy kettesben?



Tipp! Vicces fotók, jógázó kisállatok! Nézd meg képgalériánkat!


Szexfitnesz I.



Thinkstock
Thinkstock


A Life tippje:

szorítsd össze 10 másodpercre a hüvelyizmaidat, majd lazítsd el 10 másodpercre, utána megint feszítsd meg az izmokat és így tovább. Naponta többször érdemes edzened, a gyakorlatozás teljesen észrevehetetlen, fogmosás közben éppúgy csinálhatod, mint munka közben.


Csikló vagy vagina?



A szex mint kábítószer

Tiger Woods

Tippünk: Szexfüggő sztárok - Nézd meg videónkat!


szólj hozzá: Szexfüggő sztárok


Mi az orgazmus ellensége?



Thinkstock
Thinkstock

Az élvezet megszépít



Mitől ejakulál a nő?

Egy német szexológus-nőgyógyász doktornő vizsgálatai szerint a nők is képesek a "kilövésre" az orgazmus pillanatában. Persze ez az ejakuláció teljesen más, mint a férfiaknál, és a fogamzásban sincs szerepe. Egyszerűen arról van szó, elfordulhat, hogy amikor elélvezel, a hüvelyi nedvesség sokkal intenzívebbé válik.

Tipp! Sztárkavalkád a Megasztár 6 partiján! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.