párkapcsolat szex szexualitás szexpartner
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szexpartnerek számát illetően a nők jellemzően alul-, a férfiak felülbecsülnek. Mintha a szexualitás egy olyan speciális terület lenne az életünkben, ahol egyszerűen nem működik helyesen a matematika.

Thinkstock
Thinkstock


Tarolnak a pasik!

Persze nem a matematikával van a gond, sokkal inkább azzal, hogy amíg a nő megítélése szempontjából kínos a magas partnerszám bevállalása, a férfiak esetében a férfias erő, a magas potencia jellemzője lehet, ha sok nő fordult meg az ágyukban. Ebből fakadhat az a tapasztalat, amelyet az ország nagy szextesztje is megerősített, hogy a férfiaknak - hivatalosan - jóval több partnerük akad az életük során, mint a nőknek.

A nők nem őszinték?

Ám a partnerek számának bevállalása egy új kapcsolat alakulásakor fejtörést okozhat. A nők ugyanis egyszerűen nem mernek ezen a területen őszinték lenni: hiszen a pasik a mai napig nehezen viselik, ha kedvesük sok szexuális partnerrel büszkélkedhet. Bár pontosan tudják, hogy ez az elvárás, vagyis, hogy a nő ártatlan legyen - manapság már nem vállalható. Ennek ellenére a gyengébbik nem jó érzékkel kíméli meg a férfit a sokktól, amit a valódi partnerek számának kiteregetése okozna.

Tippünk: Te milyen szexpózban szeretsz szeretkezni? - Nézd meg videónkat!


szólj hozzá: Szexpózok


Miről árulkodik az ország nagy szextesztje?


Gyimesi Andrea







Thinkstock
Thinkstock



A nők partnerszámának emelkedése szintén egyenletes 31-35 éves korukig, bár a partnerek száma jóval alacsonyabb, mint a férfiaknál. Ahogy haladnak előre a korban, úgy lesz egyre több partnerük - hasonlóan a férfiakhoz.

Ám hogy miért van nagy különbség a férfiak és nők között a bevállalt partnerek számát illetően? Valószínűleg a nők csak azt tekintik szexpartnernek, akivel teljes aktus (behatolás) történt, míg a pasik már egy jó petting alapján is megadják maguknak a pontot.

Számít a szexchat is?

További kérdés, hogy a szexchat segítségével végzett "távszex" mennyire számít be a listázott partnerszámba. Jellemző adat, hogy aki korábban veszítette el a szüzességét, az a személy az élete során több szexpartnerrel érintkezett, de ebben az esetben a magasabb partnerszámot több tényező is befolyásolhatja: vagyis nem valószínű, hogy pár év előny számlájára írható a magasabb számú partnervállalás.

Miről árulkodik a magas partnerszám?

Sok mindenre lehet következtetni a magas partnerszámból, de hogy mi a kiindulási alap, vagyis, hogy annak lesz sok partnere, akiknek több igénye van a szexre, vagy attól jön meg igazán az étvágy, ha valaki színes tapasztalatokat szerez, azt nem tudhatjuk. Egy biztos: a magas partnerszám együtt jár a rendszeres önkielégítéssel és az aktuális partnerrel folytatott gyakori szexszel is. A kutatásból az is kiderült, hogy a magasabb partnerszámmal rendelkező személyek a megszokottól eltérő együttléteket részesítik előnyben, azaz határtalan módon imádják a szexet. Fontos megemlíteni azt is, hogy a nők, vagy nagyon sok, vagy nagyon kevés partnert vallottak be (de jellemzően 13 alatti számot), ám akik magas partnerszámról meséltek, azok kedvelik a változatosságot, és nagyon eltérő típusú férfiakkal léptek akcióba.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.