fehérvérsejtek csontvelő mielodiszplázia őssejt őssejt-beültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilvia erős asszony. A háromgyermekes édesanya nem vesztette el a hitét akkor sem, amikor kiderült, nagyon komoly betegségben szenved. A műtét akár az életébe is kerülhet, ő azonban csak arra gondol, hogy ősszel majd a hintaágyban üldögél boldogan a családja körében.

Simon Szilvia férjezett, háromgyermekes családanya. A kölesdi asszony jelenleg táppénzen van, egy éve nem dolgozik. 2010 szeptemberében a vércukorszintméréskor nagyon magas értékeket kapott. Az orvosok rájöttek, hogy gond van Szilvia fehérvérsejtjeinek a számával. Kiderült, az asszony mielodiszpláziában szenved, ami azt jelenti, hogy a csontvelő nem termel vérsejteket. A betegségre az egyetlen megoldás az őssejtbeültetés - a donort csak egy hónapja találták meg Németországban. A 38 éves Szilvia előtt kemény küzdelem áll még, de gyermekei és férje is kitartanak mellette.


Tipp! Egy kisfiú és édesanyja küzdelme az életért. Kattints a galériáért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.