Imádták kövéren a férfiak - most mégis fogyókúrázik a 272 kilós nő

kövérség gazdagság szexuális élet fogyókúra túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádott kövér lenni, mégis fogyókúrázik Donna Simson, a legkövérebb nő, aki még szülni tudott. Donna 272 kilóról indult, de már halad a vágyott fizikai és lelki egyensúly és az álomhatár, a 136 kiló felé.

Ez zsír! 40 kilót fogyott a híresség! Kattints a galériáért!







http://www.youtube.com/embed/xH81IPAzvm4


Az extrém kövérség mentális betegség

Az azonban nagyon érdekes, vajon mi indít arra valakit, hogy a kövérség legyen élete célja, és hogyan talál rajongókra? Dr. C Molnár Emma pszichológus, párkapcsolati terapeuta beszélt a Life.hu-nak a túlsúlyos emberek lelki mozgatórugóiról: "Az, hogy valaki 300 kilósra hízlalja magát, komoly testsémazavarra utal. Ez gyakorlatilag nem fizikai betegség, hanem mentális zavar eredménye, például olyan esetben, amikor valaki azzal akar a Guinness-rekordok könyvébe kerülni, hogy addig hízik, míg rekordot nem dönt."

A szex kövér testbe zárva

Az erősen túlsúlyos emberek nemi élete a szexológus szerint nélkülözi a valódi, fizikai együttlétet: "Az ő esetükben a szexualitás nagy valószínűséggel csupán mentális tevékenység, mert nem hiszem, hogy a tényleges hozzáférhetőség megoldható. Ha a genitális aktus mégis összejön, és nem védekeznek, akkor az is megtörténhet, hogy a nő észre sem veszi, hogy terhes, mert az érzékelése is romlik a testsémaváltozás miatt. Én úgy gondolom, az ilyen embereknél a pregenitális izgalmi zónák kerülnek előtérbe: a szem, a száj, az illat, a fül, a bőr és így tovább - örömforrásuk a testükbe szorul."

Akiket a kövér nők vonzanak szexuálisan

A szexológus elmondása szerint azoknak a férfiaknak, akik az extrém túlsúlyos nőkhöz vonzódnak, valószínűleg van valamiféle hiányuk gyermekkorukból, nosztalgiáznak, és a tápláló anyát helyettesítik, pótolják a kövér szerelmessel.


A háj mint védőbástya

"Nem véletlen, hogy mind az anorexiásokat, mind a túlsúlyosokat az eating-disorders, azaz étkezési zavarok körébe sorolja a pszichiátria. Ide tartozik az étkezési negativizmus, amikor valaki nem eszik, ez jelenik meg az anorexiásoknál, vagy ott a bulimiás formakör, amikor valaki hánytatja magát, és a kövérség, az obesitás túlzó formái. Gyakorlatilag pszichológiai értelemben a háj védőbástyaként szerepel önmaga és a világ között, mely mögé lehetetlen férni - fizikai védekezés a lelki sérülések ellen. Az örömöt maga az evés jelenti, mivel a külvilágtól az illető elzárta magát."

facebook.com
facebook.com

Donna Simson


A kövérség mint szimbólum

"Ilyen szélsőséges elhízás viszonylag gyakran jelenik meg a munkanélküliek és az elhelyezkedésben ellehetetlenített rétegek körében, ahol a táplálkozási kultúra olyan, hogy a pénz hiánya miatt rendkívül hízlaló ételeket fogyasztanak. Ezzel a túlsúlyos embernek nem lesz több zsírsejtje, mint egy átlagosnak, hanem a zsírsejtek - mint egy esernyő - telítődnek és kiürülnek - akár extrém méretűre is kitágulnak a zsírsejtek, pukkadásig feszülnek. Ez az állandó feszülésérzés úgy jelenik meg az illető fejében, mint feszültség, melyre egyetlen jó válasz van: az evés öröme. Így a túlsúlyos ember belekerül egy ördögi körbe, hiszen mindenfajta feszülésérzést éhségnek érez. Egyeseknél olyan mentális modell fogalmazódik meg az illetőben, hogy muszáj tartaléknak lennie a testén, mert ha beteg lesz, akkor legyen miből fogyni. A kövérséget a jóléttel azonosítják, és ha az illető kövér, akkor mások is láthatják, hogy ő egészséges és jómódú, hiszen nincs lefogyva."

A kövérség nevelés kérdése is

"A szülő felelőssége felmérhetetlen. Ha az anyának csak az okoz örömet, hogy a gyerek nyugodt, és már csecsemőkortól kezdve a gyereket azzal ülteti le, hogy biztos éhes vagy, gyere, egyél egy kicsit és megnyugszol, akkor nagy a baj. Lehet látni olyan gyerekeket, akik egész nap étellel a szájukban, maszatosan járkálnak, a folyamatos evés állapotában élik a mindennapjaikat, az anyuka pedig örül, hogy ő egy gondoskodó szülő. Az ilyen gyerekek, ha felnőnek, és bármiben kudarc éri őket - például nincs párjuk, vagy nem találnak munkát -, akkor visszalépnek ebbe az állapotba, és a feszültséget evéssel oldják majd."


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.