Éveket fiatalodhatsz csodakrémek és kezelések nélkül - Egyszerű a megoldás

fiatalság cukor egészség egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édes élet egészséges voltáról megoszlanak a vélemények: van, aki a cukor teljes nélkülözését pártolja, míg mások semmi rosszat nem gondolnak arról, ha így édesítik meg az életüket.

Tipp! Vicces szendvicsek időmilliomosoknak. Kattints a galériáért!


A cukorról, főleg a fehérített cukorról sok helyről sokféle információt lehetett már hallani. A vélemények megoszlanak: egyesek szükségesnek, mások pedig mindenképpen hanyagolandó terméknek vélik. A jövőben azonban egy kutatás érdekes eredményre jutott, mely miatt talán még többen fogják elhagyni az étrendjükből az édesítőt: a vizsgálatok szerint ugyanis utóbbi káros hatása a külsőnkön is megmutatkozhat.

Thinkstock
Thinkstock

Öregít a cukorfogyasztás?

A Daily Mail számolt be arról a 40 éves, kétgyermekes, személyi edzőként dolgozó anyáról, aki a cukor étrendből való kiiktatásán alapuló diétának köszönhetően rendkívüli módon megfiatalította a bőrét. A módszer sokkal hatékonyabbnak bizonyult, mint akármelyik csodakrém.

A cukor elhagyásának előnyeit ráadásul úgy tűnik, a tudomány is alátámasztja már, vagyis konkrétan azt az összefüggést, mely szerint a vérben lévő cukor mennyisége és a kinézet között kapcsolat van. Egy, az Egyesült Királyságban nemrég készült felmérés során 600, 50 és 70 év közötti férfi vércukorszintjét mérték meg, majd a fényképüket 60 független értékelőnek mutatták meg. Az eredmény meglepő volt: az értékelők úgy találták, hogy a magasabb vércukorszintről a vizsgált személyek kinézete is árulkodott. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy minden literenkénti 1 milliliternyi vércukorszint-emelkedés az érzékelt kort 5 hónappal növeli meg.

Átalakítunk! Dögös nőt varázsoltak a háromgyerekes anyukából! Kattints a galériáért!


A szakértők egyetértettek abban, hogy a magas cukortartalmú étrend az arc bőrén is változásokat generál, ebből pedig az következik szerintük, hogy teljesen felesleges méregdrága csodakrémeket vásárolni, ha az illető sok cukrot tartalmazó étrendet követ, és az ételek eme összetevőjére nem figyel oda. A magas cukorfogyasztás csökkenti ugyanis a bőr kollagénállományát, pontosabban a III-as típusú kollagént I-es típusúvá való átalakulását erősíti. Ezzel nemcsak az a gond, hogy az utóbbi sokkal ridegebb molekula, így a bőr könnyebben roncsolódhat, hanem az is, hogy érzékenyebbé válik a környezet káros hatásaira, valamint az UV-sugarakra.

Thinkstock
Thinkstock

Miért kellene mellőzni a cukrot?

A hiúság mellett az egészségi állapot is kellően ösztönző lehetne a finomított cukor elhagyására. Úgy vélik, ezzel amellett, hogy természetesen fogyni is lehet, a többi étel sokkal jobban fog ízleni, könnyedebbnek, fittebbnek és élettelibbnek érzi magát majd az ember, hiszen nagyon sok méreganyagtól szabadul meg. Arról nem is beszélve, hogy még az éjszakák is nyugodtabbak lehetnek, hiszen sok éjjeli felébredést a cukor energiatöbbletének a hiánya okozza. Azt azonban nem szabad gondolni, hogy a cukor elhagyása alacsonyabb energiaszintet eredményez - ennek épp az ellenkezője igaz. Ráadásul cukor nélkül az emésztőnedvek is hatékonyabban tudják majd elvégezni a feladatukat, savasítják a szervezetet. Egyes vélemények szerint a cukrok körében legfeljebb rossz, vagy kevésbé rossz létezik csak.

Mennyi az annyi?

Szakemberek szerint egy felnőttnek naponta maximum 5 gramm iparilag előállított cukrot volna szabad fogyasztania, napi 100 gramm bevitelével pedig mintegy 40 százalékkal csökken a szervezet védekezőképessége.

Akárhogy is van: cukorra szüksége van a szervezetnek

A Cukoripari Egyesülés honlapja szerint az már bebizonyosodott, hogy nincs összefüggés a cukorfogyasztás és a cukorbetegség, szívbaj és az elhízás között. Úgy vélik, téves az az elmélet, mely a szacharózt állítja be bűnbakként, ezt viszont nagyban erősítette a mesterséges édesítők megjelenése, mely révén visszaesett a cukorfogyasztás is. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a természetes eredetű cukornak jelentős előnyei vannak az egészség megőrzése szempontjából. Éppen ezért kis mennyiségben a szervezet működéséhez szükség van rá, ám akárcsak más, veszélyesnek is kikiáltott tápanyag esetében, itt is nagyon fontos a mértékletesség: oda kell figyelni a bevitt mennyiségre és minőségre.

Tipp! Húsz évet öregedett a szexi táncosnő! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.