Senkinek nem beszélt róla! Másfél év küzdelem után a rák győzött Debreczeni Zita édesapja felett

gyász rák Debreczeni Zita
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél évig küzdött a rákkal Debreczeni Zita édesapja, aki végül 59 évesen néhány hete elvesztette a harcot.

Hetekig próbálta leplezni édesapja elvesztése miatti fájdalmát Zita, akinek gyászáról csak a családja és a barátai tudtak. A Blikk megkeresésére végül könnyek között mesélt élete talán legnehezebb időszakáról.

"Apukám évekig küzdött a tüdőrákkal, néhány hete azonban a kór legyőzte. Öt évvel ezelőtt diagnosztizálták nála a rákot, akkor a fél tüdejét ki is vették. Hosszú ideig tünetmentes volt, másfél éve azonban azt mondta neki az orvos, hogy mindössze fél éve van hátra. Borzasztó érzés volt, lehetetlen felkészülni arra, hogy elveszíted az apukádat. Soha nem heverem ki a halálát" - mesélte zokogva Zita.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A modell igyekezett végig édesapja mellett lenni. "Az elmúlt másfél évem arról szólt, hogy hol Szolnokra mentem haza hozzá, hol pedig Debrecenbe vittem kemoterápiára. Nagyon küzdött, nem akarta feladni, mindig olyan életerős ember volt, alig bírt nyugton maradni. Karácsonykor már csak két hetet jósoltak neki, mi pedig imádkoztunk, hogy legalább az ünnepeket élje még meg a családja körében." (Mint kiderült, Zita édesapja gyerekkora óta dohányzott, és meggyőződése, hogy a cigaretta vitte végül el.)

A modell azonban nincs túl a nehéz időszakon. "Nagyon nehéz feldolgozni a történteket, néhány hét leforgása alatt elveszítettem és eltemettem édesapámat, szakítottam a párommal, így csináltam végig a vizsgaidőszakomat, és tegnap a nagynéném is örökre elment. Próbálok erős lenni, hogy túléljem ezt az időszakot, amelyben egyedül a családom és a bará­taim tudnak segíteni, ezért szeretném kérni, hogy ezt tartsa tiszteletben mindenki."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.