Ez már több, mint bizarr: tojás alakú kriptában szereti Lady Gaga - Így tud pihenni

horkolás szokás sztárok alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudsz aludni? Nem vagy egyedül. Az Egyesült Államokban 50-70 millió ember szenved krónikus vagy alkalmi alvászavaroktól, köztük néhány híresség is.

Míg azonban a többségnek megvan a maga egyszerű ellenszere (birkaszámlálás, meleg tej vagy fehérzaj-generátor), egyesek szélsőséges megoldásokhoz folyamodnak. Az alábbiakban a hírességek legfurcsább szokásait gyűjtjük egy csokorba. Vajon melyik a legbizarrabb?

Eminem

A Sun napilap szerint a rapper olyan komolyan veszi a szakértők tanácsát, hogy teljesen el kell sötétíteni az alváshoz, hogy alufóliával takarja le az ablakokat, így teljesen kizárja a fényt. Azért van erre nagy szüksége, mert fellépései miatt gyakran kell időzónák között ingáznia.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tom Cruise

Sokmillió felnőtt horkol, és ez alól Tom Cruise sem kivétel. A horkolók családtagjai gyakran néma elszenvedői ennek a rendellenességnek, de nem a Cruise családban. Lapértesülések szerint felesége, Katie Holmes szépségregeneráló szundikálását nyugalomban végezheti, mivel Tom a szomszédos hangszigetelt horkoló szobában húzza a lóbőrt. A helyiség kicsi, kényelmes és sötét, ideális alvóhely.

Mariah Carey

A szakemberek többsége 7-8 óra alvást javasol az egészséges felnőtteknek, az énekesnő azonban megduplázza ezt. Az énekesnő az Interview magazinnak 2004-ben bevallotta, hogy előszeretettel alszik 15 órát is. Ráadásul mindezt 20 párásító készülékkel körülvéve teszi.

Lady Gaga

Sokan emlékeznek arra a tojáshoz hasonló szerkezetre, amellyel Lady Gaga a 2011-es Grammy-díjátadóra érkezett. Nos, a Mirror napilap szerint az énekesnő annyira otthon érezte magát a tojásban, hogy órákat képes volt elmélkedni benne, és eltökélte, hogy New York-i lakásában erre cseréli franciaágyát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Karl Lagerfeld

A tervező mindig arra törekszik, hogy a javasolt hét órát aludjon, ezt azonban meglehetősen szokatlan viseletben teszi. A párizsi Hilditch & Key vállalattal készíttette el fehér, pamutvászon hálóingét egy 17. századi férfi hálóruha alapján, amelyet a Victoria and Albert Múzeumban látott.

Michael Phelps

Az olimpiai aranyérmes sportoló még álmában is edz. Az úszó egy speciális kamrában alszik, amelyben a légnyomás olyan szintnek felel meg, mint 2500 méteres tengerszint feletti magasságban. A magaslati kamra az oxigén csökkentésével fokozza a teljesítményt, még pihenés közben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.