Lattéra fel! Végre hivatalosan is egészséges a kávéfogyasztás

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő táplálkozás egészség kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
570 oldalas szakértői ajánlást készítettek az Egyesült Államokban az egészséges táplálkozás új irányelveiről, amely tartalmaz néhány meglepetést is. A tanulmány például zöld jelzést ad a korlátozott mennyiségű koffeinfogyasztásnak, és nem próbálja a továbbiakban kontrollálni az amerikaiak étkezése során bevitt koleszterin szintjét.

"Erős bizonyítékaink vannak arra, hogy nem szükséges ételcsoportokat kiiktatni, vagy egyetlen diétás módszerhez ragaszkodni az egészséges életmód érdekében" - fejezte ki véleményét dr. Barbara Millen és dr. Alice Lichtenstein a Diétás Irányelvek Tanácsadó Bizottsága (DGAC) elnöke és társelnöke, illetve a tanulmány társszerzői. "Az a jó, ha az emberek változatosan étkeznek annak érdekében, hogy elérjék az egészséges étrend által ajánlott összetételt" - mondták.

Forrás: Thinkstock

A bizottság ajánlásai - amelyet 18 hónapos munkával készítettek elő - új tudományos bizonyítékokat idéznek, amelyekkel felülvizsgálják a 2010-es Amerikai Étrendi Tanácsok javaslatait. A bizonyítékok összefoglalását és az ajánlásokat az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi, Humán Szolgáltatási és Mezőgazdasági Minisztériumainak mutatták be. Ezek a minisztériumok azok, amelyek az Egyesült Államok étkezési ajánlásainak a felelősei. Az említett szervek megfontolják ezeket az ajánlásokat, mielőtt ez év végéig elkészítik a végleges jelentésüket.

Hogy pontosan mik is ezek az ajánlások, és mit érdemes a táplálkozásunkba átültetni belőlük, kiderül a Szívderítő.hu oldaláról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.