Drámai mentés: Egy puma szájából húzta ki fiát az anya

puma mentés támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kisfiút saját házuk kertjében támadta meg a puma, de az anyja gyors reakciójának köszönhetően nem esett komoly baja.

Az ötéves kisfiút a coloradói Aspenben, házuk kertjében támadta meg a puma péntek este – írja a BBC. Az anya kiáltásokat hallott, és kiérve a házból azt látta, hogy a fia a földön fekszik, a puma pedig fölötte áll, és a gyerek fejét harapdálja. A nő állítása szerint megragadta az állat egyik mancsát, a jobb kezét pedig a szájába dugta, hogy kiszabadítsa a gyerek fejét. Ezt követően a puma elfutott.

Egy puma ballag a Los Angeles-i Griffith Parkban, miután éppen átkelt egy forgalmas úton. A korábban fogyatkozó pumák az utóbbi 40 évben folyamatosan visszatérőben vannak az Egyesült Államok nyugati részére, ám továbbra is roppant kiismerhetetlenek. Kaliforniában és Floridában a puma védett állat, 13 másik államban azonban vadászható. Forrás:WPP

A kisfiú arc, fej és nyaksérüléseket szenvedett, de a hírek szerint az állapota nem súlyos. A nőt a kezén harapta meg a puma, és a lábát is megkarmolta.

Coloradóban körülbelül 4500 puma él. Az eset után a hatóságok két állatot is lelőttek a környéken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.