Pilát Gábor: "A csalódás boldogtalanságot eredményez"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor csalódás Tabuk nélkül a párkapcsolatról boldogtalanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A romantika olyannyira ki tudja billenteni az egyensúlyából a józan észt, hogy még a lelki szenvedés is emlékezetes marad az általa teremtett érzelem miatt. Ezért azonban kár lenne hadat üzenni a romantikának.

Az ego azonban nemcsak a szerelem, a félelmek és a vágyak mentén tud csapdát állítani. Meg tudja ezt tenni humánusabban is a "logika" segítségével.

Az elme által kreált hamis éntudat két állításból így von le következtetést:

A csalódás boldogtalanságot eredményez Forrás: Shutterstock

Amikor tehát egy hamis igazságot tényként fogadunk el, és a figyelem rögzül rajta, akkor kialakul a függőség. Az egészben az a titok, hogy nincs titok, és ez ennél semmivel sem bonyolultabb. Bármitől való függőség csupán az elme rögzült figyelme, amin bármikor változtathatsz, de csak akkor, ha megérted a folyamatot, és az elméden túlról megfigyeled a jelenséget. Ezzel a kitüntetett figyelemmel már hatástalanítottad is, ugyanis az ego titokban szeret ármánykodni. Ennél többet tenni az ügy érdekében ugyan lehet, de legalább annyira felesleges, mint durva szavakkal adni jelentőséget egy fontos mondanivalónak.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.