Újabb modell jelezte, őt is zaklatták

Forrás: Shutterstock -
Férfiműszak modell szexuális abúzus metoo zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy korábban írtuk, riporterünk Férfiműszak című könyvének megjelenése kapcsán felszínre került egy újabb terület, ahol zaklatási botrány kezd kirobbanni. Jelentkezett egy fiatal fiú, aki név nélkül ugyan, de elmesélte történetét. Mint mondta, szakmabeli barátai is bőségesen be tudnak számolni hasonló esetekről, amikor is a modellügynökség akár munkát is megvonhat, ha nem működnek együtt a szexuális elvárásokban.

Először csak hallottam arról, hogy zaklatják a srácokat, majd én is átéltem. Úgy kaptam volna nagyobb munkát, lehetőséget, ha azért teszek valamit az illetővel. Férfiként férfival. Munkát ígérnek, és mellé pénzt. Érezhető, hogy aki nem vállal be ilyen együttlétet, az munkát sem fog kapni. Ezt számtalan, youtube-os videón megszólaló külföldi modell srác is megerősíti. Amikor elkezdett érdekelni, hogy vajon mennyire általános a szexuális zaklatás, találtam a videómegosztón egy olyan nagy nevű modellt, aki azt nyilatkozta, hogy neki a fotós sráccal kellett volna lefeküdnie, de mivel ezt nem tette meg, az egész kampányból kihagyták. Ha nemet mondasz, lőttek a munkának."

,,Férfiként férfival. Munkát ígérnek, és mellé pénzt. Érezhető, hogy aki nem vállal be ilyen együttlétet, az munkát sem fog kapni." Forrás: Shutterstock

A nyilatkozó modell elmondta, több barátja elismerte, magyar ügynökségeknél is találkoztak hasonlóval.

„Jellemző, hogy a legelső találkozásnál az ügynökség azonnal meztelen fotót szeretett volna. Ez egy komoly cégnél elő nem fordulhat. Olyat is hallottam, hogy az ügynökség emberével kellett volna szexuális kapcsolatba lépni ahhoz, hogy külföldi munkát is kaphasson a leendő modell." – Mint mondta a megszólalónk, biztos benne, hogy sok srác be is vállalja a nagyobb munka, külföldi utazás és busás pénz reményében.

Alanyunk elmondta, ő sosem mondott igent a zaklatásra.

„Biztos vagyok benne, hogy meg lehet találni a módját az érvényesülésnek a cél eléréséhez. Természetesen hallottam már heterót és meleget is, aki bevállalt ígéretért ilyet, főleg egy nemzetközi kampány arca munkáért. Hallottam azt is, hogy akik belementek a dolgokba, eléggé nagy lelki problémákkal küzdöttek később. Mérlegelni kell, hogy mi mennyit ér meg"

– zárta a beszélgetést a most 18 éves srác.

,,Akik belementek a dolgokba, eléggé nagy lelki problémákkal küzdöttek később" Forrás: Shutterstock

A Férfiműszak című könyv szakértő klinikai szakpszichológusa, Makai Gábor a könyvben így vélekedik arról, ha valakit szexuális ajánlattal keresnek meg: „A pénz el tudja mosni a gátakat, eltüntetheti a kontrollt. Nem minden ember vehető meg, de a pénz valóban mozgatórugó. (...) Ízlés kérdése, hogy ki miért mit vállal be. Fontos megjegyezni, hogy azok a heteró fiúk, akik szexuális együttlétet vállalnak meleg pasival, nem gondolják magukat szépnek, még ha kockás hasú címlapbálványok, akkor sem. (...) Önértékelési probléma merül fel, ha egy fiú behálózható. Azok a srácok nem erőszak hatására mennek bele a szexkapcsolatba, hanem azzal a tudattal, hogy könnyebben szerezhetnek így pénzt" – nyilatkozta a könyvben Makai Gábor.

Régi idők szexszimbólumai: a 18. század és Madame de Pompadourhttp://www.life.hu/intim/20171107-regi-idok-szexszimbolumai-madame-de-pompadour.htmlCikksorozatunkban régi korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a közelmúltig egy-egy ikonikus nőalak figuráján keresztül megvizsgáljuk: mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak? A legújabb részben a francia forradalom előtti Párizsba látogatunk.IntimPilát Gábor: "Íme néhány adat a nők elleni erőszakról"http://www.life.hu/intim/20171030-pilat-gabor-a-nok-elleni-eroszakrol.htmlA szerelem néha olyan, mint a lottó ötös: azt hiszed, megoldja minden gondodat. Pedig gyakran csak elfelejteti a fájdalmat. Intim--Sandra Iron: „A pornó nemcsak a sok pénzről szól – megviseli a testet és a lelket egyaránt” http://www.life.hu/intim/20171020-interju-az-egykori-ponroszinesznovel-sandra-ironnal.htmlEgy név a pornófilmek fénykorából: Sandra Iron. A tetovált, szexi felnőttfilmes ezúttal Pilát Gábornak adott interjújában vallott meztelen múltjáról, életének legmélyebb és legsötétebb időszakáról és arról, hogy a szakma Oscar-díja után miért hagyott mindent maga mögött egy csapásra, és hogyan kezdett teljesen új életet. Intim--Csiklóvibrátort teszteltünk: Lelo Sona (18+)http://www.life.hu/intim/20171016-dori-es-krisztian-csiklovibratort-teszteltek-leno-sona.htmlA csikóvibrátorok legújabb generációjába tartozó, mindössze néhány napja piacra lépő Lelo Sona nem kevesebbet ígér, minthogy legfőbb vetélytársánál is erősebb orgazmussal kényezteti a gyengébbik nemet. Hogy ez valóban így van-e, arra ezúttal is tesztelő párosunk hölgy tagja, Dóri keresett bizonyítékot. Intim--Pilát Gábor: Élet a halál előtthttp://www.life.hu/intim/20171016-pilat-gabor-az-egorol-a-tukorrol-a-rolad-kialakult-kepekrol-mesel.htmlA tükör semmit nem tehet, hogy magára irányítsa a napot, de nem is áll szándékában. Egyszerűen csak visszatükröz mindent, ami megjelenik benne. Te vagy a nap, a világ pedig a tükör. Intim--Pilát Gábor: "Spirituális nem attól lesz valaki, hogy a lakása tele van ezo-könyvekkel és füstölőkkel"http://www.life.hu/intim/20170922-pilat-gabor-a-spritualitasrol.htmlSpirituális nem attól lesz valaki, hogy a lakása tele van ezo-könyvekkel és füstölőkkel, sokkal inkább attól, hogy elfogadja a láthatón túl a láthatatlan világot is. Az előbbiben a látható és tapintható dolgok vannak, míg az utóbbiban a lelkiek és szellemiek. IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.