6 cikinek gondolt dolog, amit minden nő megtapasztal a menstruáció idején

Forrás: Youtube -
nők menstruáció ciki kínos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is folyton ellenőrizgeted a nadrágod állapotát a menstruáció alatt? Nem bírsz (és nem is akarsz) leállni az evéssel? Most összegyűjtöttünk hat olyan dolgot, amelyek miatt kínosan érezheted magad a menzeszed idején – miközben mindenki más is pontosan ugyanezeken megy át.

Viszlát, szexi alsóneműk, és helló, mamabugyik!

Ahogy közelednek azok a bizonyos piros betűs napok, szinte észrevétlenül kerülnek a fiók mélyére a különféle csipkecsodák, és tűnnek elő belőle a kényelmes, pamutból készült alsóneműk, amelyeket kimondottan a menstruációd ideje alatt viselsz előszeretettel.

Forrás: Youtube

Annyit enni, mint egy ló

Egy kis csoki, egy kis chips, egy kevés keksz vagy éppen egy zacskónyi gumicukor – ahogy közeledik a menstruáció, úgy tapasztalod meg, mennyire nem tudsz úrrá lenni a saját étvágyadon. Ilyenkor akár a többszörösét is képes vagy elfogyasztani annak, amit egyébként enni szoktál? A legtöbb nő számára ilyenkor az édesség szokott gondot jelenteni: ennek oka a szervezet alacsony szerotoninszintje, amelyet többek között csokoládéval lehet a legkönnyebben megemelni. Egy-két falat még belefér, ám hidd el, jobban jársz, ha kitartasz a gondosan összeállított egészséges étrended mellett!

Inkább ne szólj hozzám!

A menstruációt megelőző időszakban jelentkeznek főleg az úgynevezett PMS, vagyis premenstruációs szindróma tünetei, amelyek egyike a hangulat ingadozása, a feszültség, a rosszkedv és az ingerlékenység. Ennek hátterében ismét csak a fránya hormonok kiegyensúlyozatlansága áll: a női nemi hormonok (ösztrogén, progeszteron) szintje hatással van a központi idegrendszerre, illetve a szerotoninszintre. Utóbbi az agy egyik kémiai anyaga, ami amolyan általános szabályozóként funkcionál a szervezetben, és hiánya nagy szerepet játszik a depresszió, a szorongásos zavarok, illetve az evés- és alvászavarok kialakulásában.

Forrás: Giphy

A póz, amiben kevésbé görcsöl a hasad

Ilyet mindenki ismer. Az a szépsége, hogy ahány nő, annyiféle pozitúra létezik a menstruációs görcsök oldására. Ha biztosra akarsz menni, válaszd a jógát! A helyesen kivitelezett ászanák nem csupán a fájdalmat csökkenthetik hatékonyan, hanem az egész testedre és a lelkedre is hatással vannak.

Észrevétlenül kicsempészni a tampont/betétet

Takaros neszesszerek, tampontartó dobozkák és betéteknek való szütyők – valamennyi női táska kellékei, amelyek a menstruáció ideje alatt veled együtt tartanak a mosdóba. Hogy persze aztán mindenki tudomást szerezzen arról, hogy éppen a ciklusod melyik felében jársz. Ezt megunva jöhet a tampon- és betétcsempészetek ideje: minél kevésbé feltűnően elrejteni a farmerod zsebében vagy a pulóvered ujjában a kínos pillanatok elkerülése érdekében.

Forrás: Giphy

Az állandó aggodalom, hogy átázol

Hiába a leggondosabb, legkörültekintőbb eljárások és a sokat ígérő tamponok és betétek, egy dolog nem változik: valamennyi nő visszatérő rémálma, hogy nem veszi észre, és átázik a nadrágja vagy a szoknyája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.