Műtéti komplikációk miatt lélegeztetőgépre tették az F1-es pilótát

Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson -
operáció szövődmény légzési nehézség Alexander Albon lélegeztetőgép műtét Forma-1 intenzív osztály intubálás F1 Williams vakbélgyulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alexander Albont, a Williams pilótáját szombaton vakbélgyulladás miatt kellett megműteni. A műtét sikeres volt, ám komplikációk léptek fel. A thai származású versenyzőt az ismert, ám ritka szövődmény miatt fellépő légzési nehézségek miatt intubálták és az intenzív osztályra vitték. 

A 26 éves pilóta állapota azóta javult: a mai napon várhatóan haza is engedik a kórházból. A teljes felépülésre azonban még várnia kell, az nagyjából 3 hetet vesz majd igénybe. Tehát legkorábban a Szingapúri Nagydíjon láthatják a Forma-1 rajongói.

Alexander Albon Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Csapatának hétfő délután kiadott közleményében a versenyző köszönetet mondott a saját teljesítményedzőjének, a Williams-istállónak, a HINTSA Performance ügyvezető igazgatójának és kórház dolgozóinak is a neki nyújtott támogatásért és segítségért - írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.