Tesztekkel kimutatható, fenyeget-e minket az Alzheimer-kór kialakulásának a veszélye

Forrás: 123rf.com -
gén ösztrogéndominancia kortizolszint egészség Alzheimer-kór
Az utóbbi időben az egészségügyi kutatások során nagy fókusz esik az Alzheimer-kórra. Egyre több dolgot tudhatunk meg a betegségről, így ma már arról is vannak információk, hogy milyen előjelei vannak, sőt, már azt is vizsgálják, hogyan lehetséges (lehetséges-e egyáltalán) minimalizálni a kialakulásának az esélyét. 

Az Alzheimer-kór nagyon sok embert érint a világon, főleg, ha a családtagokat, hozzátartozókat is figyelembe vesszük, ugyanis a betegség a környezetre is nagy fizikai és mentális terhet ró. Azt azonban kevesen tudják, hogy vannak módok arra, hogy bárki megtudja, fennáll-e nála a betegség kialakulásának kockázata.

Egy szakértő szerint léteznek olyan módszerek is, amelyekkel meg lehet próbálni minimalizálni a betegség kialakulásának esélyét.

Paula Benedi, természetgyógyász, a Synergised alapítója szerint vannak olyan dolgok, amelyek csökkenthetik a kockázatot. A Synergised abban segít, hogy az emberek holisztikusan gondolkozzanak az egészségükről.

Benedi nemrégiben arról beszélt, hogy mi befolyásolhatja az Alzheimer-kór kialakulását és hogyan lassítható a progresszió.

A szakértő szerint a genetika és a hormonok, nagy hatással lehetnek az egészségünkre, de ezenkívül tesztek is kimutatják, mekkora az esélyünk arra, hogy Alzheimer-kór alakuljon ki nálunk.

Több módszer van arra, hogy megtudjuk, hajlamosak vagyunk-e az Alzheimer-kórrra Forrás: 123rf.com

Úgy véli, az Alzheimer-kór kialakulásában szerepet játszhatnak a pajzsmirigy megbetegedései, a magas kortizolszint, valamint az ösztrogéndominancia, ami gyulladást okoz a szervezetben és később betegséghez vezethet. Hozzátette, a magas vércukorszint szintén növeli a kockázatot. Ha a szervezetünknek magas a réztartalma, az is szerepet játszhat az Alzheimer-kór kialakulásában.

Ezt a hajszövet-teszttel lehet megállapítani, A magas rézszint - idézi Paulát a Daily Star - nagyon gyakori, hogy az ADD-ben, az ADHD-ban, az autizmusban, a különféle allergiákban és hangulati zvarok esetén is megtalálható.

Köztudott, hogy az Alzheimer-kór kialakulása genetikus is: mindannyiunkban megtalálható az úgynevezett APOE gén, amelynek három típusa van: APOE2, E3 és E4. Ezek közül az utóbbi hordozza magában a betegség kialalkulásának kockázatát. Aki ezzel a génnel rendelkezik, állítja Benedi, jobban teszi, ha fokozottan egészségesen él, ha kevés zsírt fogyaszt, semmiképp ne ketogén diétázzon és nagyon óvatosnak kell lennie at alkohollal is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.