Az Alzheimer-kór jelei már 15 évvel a halál előtt jelentkezhetnek

Forrás: Origo -
betegség tünetek parkinson-kór Alzheimer-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Alzheimer-kór az egyik legalattomosabb időskori megbetegedés, amelynek tünetei már a halál előtt 15 évvel megjelenhetnek.

Van néhány olyan betegség, amelytől szinte minden ember retteg. Ilyen a rák vagy épp a hirtelen szívleállás. Ugyanakkor van még két olyan betegség, amely talán még ezeknél is rosszabb: a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór.

A Blikk azt írja, az Alzheimer-kór tünetei már a halál előtt 15 évvel jelentkezhetnek. Elkezd romlani a rövidtávú memória, az ember egyre feledékenyebbé válik, már nem jutnak eszébe szavak, és elveszíti érdeklődését korábbi hobbijai iránt.

A Parkinson-kór jelei közé tartozik többek között a kéz állandó remegése, az egyensúlyzavar, a tipegés, valamint a kézírás megváltozása.

A kávé bizonyos fokú védelmet nyújt az Alzheimer-kór ellen Forrás: Origo

Jó hír, hogy egy friss kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet nyújt mindkettő ellen.

A kávézás a jelek szerint valamilyen összefüggésben van azzal, hogy csökken az Alzheimer- és a Parkinson-kór kialakulásának kockázata" – nyilatkozta Donald Weaver, a torontói Krembil Agykutató Intézet társigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.