Bruce Willis felesége könyvet ír arról, hogyan ápolja demenciával küzdő férjét

Bruce Willis, Emma Willis
AFP - AFP
Emma Heming Willis Bruce Willis afázia könyv demencia
Emma Heming Willis néhány napja jelentette be, hogy szeretné megosztani tudását a hozzá hasonló helyzetben lévőkkel. A kötet Arnold Schwarzenegger volt felesége könyvkiadójánál, Maria Shrivernél jelenik meg, a várható időpontja 2025.

Emma Heming Willis folyamatosan ápolja Bruce Willist, amióta a színésznél frontotemporális demenciát (FTD) diagnosztizáltak, amely viselkedési és beszédproblémákkal is jár. Most úgy döntött, hogy amióta a színész elsődleges gondozója, annyi tapasztalatot szerzett, hogy segítséget nyújthat ezekkel másoknak is. A könyvben szakértők is megszólalnak majd, de helyet kaptak benne mások személyes történetei is. 

"Számomra a tudás hatalom, és létfontosságú volt, hogy legyen körülöttem egy támogató közösség is.  Ez segített abban, hogy stabilabb maradhassak. Folyamatosan képeztem magam a témában, nagyon sok mindenben segített a rengeteg információ, ez teszi lehetővé tette számomra, hogy  a legjobb anya, feleség, barát és gondozópartner lehessek"

 - idézi Heming Willist a People.

„Nagyon örülök, hogy kiadhatom Emma a sorstársainak írott könyvét. Régóta ismerjük egymást, és nagyon büszke vagyok arra, ahogy másokon próbál segíteni" - nyilatkozt aEmma Heming Willis. 

Bruce Willis
Bruce Willisnél 2022-ben diagnosztizáltak afáziát, majd frontotemporális demenciát.
Forrás: AFP

Emma korábban az Instagram storyjában írt arról, hogy számos leckét kapott az élettől, amióta férje beteg lett.

"Néha megkapod, amit akarsz. Máskor leckét kapsz türelemből, időzítésről, összehangoltságról, empátiából, együttérzésből, hitből, kitartásból, rugalmasságból, alázatból, bizalomról, értelemről, tudatosságról, ellenállásról, célról, tisztaságról, gyászról, szépségről és hasonlókról. Bárhogy is legyen, te nyersz"

  - nyilatkozta, és arról is beszélt, hogy gyakran bűntudat gyötri

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.