Leonardo Dicaprio súlyos mentális betegséggel küzd: ez választ adhat a párválasztási szokásaira

"Killers Of The Flower Moon" Red Carpet - The 76th Annual Cannes
picture alliance / Rocco Spaziani/CANNES, FRANCE - MAY 20: Leonardo DiCaprio, attend the "Killers Of The Flower Moon" red carpet during the 76th annual Cannes film festival at Palais des Festivals on May 20, 2023 in Cannes, France. - picture alliance / Rocco Spaziani
Mentális betegség Leonardo DiCaprio párválasztás
Leonardo Dicaprio komoly kényszerbetegséggel küzd, ami megmagyarázza, hogy miért választ mindig 25 év alatti partnert magának.

Leonardo Dicaprio nemcsak híres szerepeivel lopta be magát a köztudatba, hanem azzal is folyton feltűnést kelt, hogy mindig 25 év alatti partnert választ magának. Ha a jelölt betölti a bűvös 25-öt, a színész a szakítás mellett dönt. Bár ez a mai világban már nem olyan meglepő, Dicaprio esetében nyomos ok áll a döntése hátterében.

leonardo dicaprio
Súlyos mentális betegséggel küzd Leonardo Dicaprio
Forrás: AFF/PA Images

Leonardo Dicaprio komoly kényszerbetegséggel küzd

Leonardo Dicaprio párválasztási szokását nagyban befolyásolja mentális betegsége, amellyel gyermekkora óta küzd. A színész ugyanis úgynevezett obszesszív-kompulzív zavarban szenved, amelyről sokáig azt hitte, hogy gyerekkorában sikerült elhagynia, azonban amikor az Aviatorban vállalt szerepet, újra fellángolt a betegsége. A kényszeres viselkedéssel és magatartászavarral járó betegség esetenként kihathat a beteg párkapcsolataira is. A betegek fejében lehet egy visszatérő gondolat, van, aki azt érezheti, hogy nem áll készen, nem elég érett egy komoly kapcsolathoz, vagy úgy kezd viselkedni, hogy a másik végül elhagyja.

A színész mindent megtesz, hogy szembeszálljon betegségével, gyógyszereket szed, terápiára jár és egyébként nyíltan vállalja problémáját a nyilvánosság előtt is - írja az Express.

Nem ő az egyetlen 

A hollywoodi sztárok között nem ő az egyetlen, aki nyíltan beszél betegségéről. Brad Pitt és Jim Carrey is őszintén vallottak depressziójukról. Hiába a hírnév, nem minden a siker és a pénz.

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy olyan sok mindent elérhető, amiről fiatalként álmodtam. De a nap végén – és ezt komolyan mondom – nem számít semmit a hatalmas vagyon vagy a siker. Mert ezek nem tesznek boldoggá, amikor lefekszel”

– fogalmazott korábban Leonardo Dicaprio.

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.