karácsony advent külföld recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a magyar finomságok miatt sem kell szégyenkeznünk, idén kipróbálhatsz finomságokat más országok kínálatából is. A franciák karácsonykor szinte minden alkalommal elkészítik a buche de noelt, amit magyarul fatörzsként ismerünk.
Forrás: Thinkstock

A sütemény alapját egy rummal ízesített piskóta képezi, melyet finom vajas-kakaós-narancshéjas krémmel töltenek meg, majd tekernek fel. A piskótához 6 evőkanál cukrot keverj ki hat tojás sárgájával, egy csipetnyi szódabikarbónával, majd keverj hozzá 3 evőkanál kakaót, 6 evőkanálnyi rétesliszttel. Ekkor óvatosan forgasd a tésztához a hat fehérjéből készült tojáshabot, majd öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az ujjnyi vastag tésztát tíz perc alatt süsd meg, locsold meg 3 evőkanálnyi rummal, majd egy konyharuha segítségével csavard fel és hagyd kihűlni. Addig készítsd el a krémet: 15 dkg cukrot keverj össze 3 tojással, 3 evőkanál kakaóval, jó adag reszelt narancshéjjal, és gőz fölött kevergesd addig, míg besűrűsödik. Ha langyos, keverj bele 20 dkg vajat, és a kész krém felét kend a szétnyitott piskótatekercsbe. A krém másik felével kívülről vond be a sütit, egy villa segítségével rovátkold be, és tedd a hűtőbe szeletelés előtt legalább 6-8 órára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.