Lázár Chef receptjei szőlő krémleves sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Gondoltál már erre? Pikáns, eredeti gyümölcslevest készíthetünk szőlőből is!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg nagy szemű szőlő, leszemezve
6 dl 100%-os szőlőlé vagy must
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
3 evőkanál kristálycukor
1 darab fahéjrúd
fél citrom
néhány mentalevél
1 csipet só

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A vajon megolvasztjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk a fahéjat, a lisztet és jól elkeverjük. Ezután felöntjük a szőlőlével vagy musttal, és kiforraljuk. Miközben habverővel kevergetjük, hozzáadjuk a tejszínt és a sót is. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, majd a felét a leveshez adjuk, és összeturmixoljuk. Belecsavarjuk a fél citrom levét. Tálaláskor a levesbe tesszük a megmaradt, magozott szőlőszemeket, és megszórjuk a tetejét apróra vágott mentalevéllel.

Extra tipp:

A levest vörös szőlőből, például otellóból is elkészíthetjük, csak ebben az esetben a receptben írt szőlőlét vagy áfonya-, vagy szederlével helyettesítsük. A levest hidegen is találhatjuk, ám ebben az esetben a készítésénél ne vajat, hanem 5 evőkanál szőlőmagolajat használjunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.