Narancsos sertéssült - ízleld meg a gyümölcs és a hús páratlan harmóniáját!

Forrás: Lázár Chef -
Narancs Lázár Chef receptjei sült sertéshús sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg bőrös malackaraj
2 dl víz
3 dl rostos narancslé
2 darab narancs
fél narancs leve
4 evőkanál cukor
5 darab szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
fél evőkanál só

a tálaláshoz:

burgonyapüré
csípős szósz

Elkészítési idő: 70 perc

Elkészítés:

A bőrős malackarajt a bőrös oldaláról keresztben és hosszában beirdaljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük, ezután sütőtepsire helyezzük, és 180 fokon 15 percig sütjük. Az elősütést követően a hús bőrös felébe beleszúrjuk a szegfűszegeket, lelocsoljuk 3 dl narancslével és 1 dl vízzel, majd 180 fokon, letakarva, még 35 percig sütjük. Közben meghámozzuk a narancsokat. A narancsok héját a fehér rész nélkül vékony metéltre vágjuk, a cukorral és 1 dl vízzel szirupot főzünk belőle. Hozzácsavarjuk a fél narancs levét, és újból kiforraljuk. Amikor a hús megsült, a narancsos szirupot ráöntjük, s így hagyjuk pihenni legalább 10 percre. A húst felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk, mártásként valamilyen csípős szószt adunk mellé.

Extra tipp

A malac húsa még ízletesebb lesz, ha a fűszerekkel bedörzsölve legalább 1 napot áll a hűtőben felhasználás előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.