Az idei tél sztárja: töltött sült alma

Forrás: Thinkstock -
karácsony karácsony 2015 alma advent sütés-főzés recept desszert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebben az évben valami különleges, de emellett egészséges finomságot is be szeretnél iktatni a karácsonyi menübe? Készíts töltött sült almát! Arra viszont készülj fel, hogy család garantáltan nem fog tudni betelni vele!

Hozzávalók 5 db töltött almához:

Tölteni:

  • 5 db alma

Töltelék:

  • 150 g dió (durvára tört)
  • 125 g baracklekvár
  • 50 g aszalt vörösáfonya

Tetejére

  • 250 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
  • 1 db tojás
Illusztráció Forrás: Thinkstock

Elkészítés:

Skalpold meg az almákat, vájd ki a közepükből a magházat. A töltelék hozzávalóit keverd össze, és töltsd az almákba. A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra, majd szúrj belőlük akkora köröket pogácsaszaggatóval, amekkora az almák vágott felületének az átmérője.

Tedd rá a tésztakorongokat az almák kivágott tetejére úgy, hogy befedjék, majd vágj a közepükbe X alakot egy helyes késsel. Így tud majd a gőz távozni sütés közben.

A kikevert tojással kend meg a tésztakorongok felületét. 190 fokra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 40-45 perc alatt süsd készre. Akkor lesz jó, amikor az almák tetején lévő vajastészta szép aranybarnára sült.

Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.