A legstílusosabb sütemény karácsonyra: a hófehér panna cotta

karácsony advent panna cotta ünnep süti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jól ismert olasz desszert karácsonyi változatának akkor is bárki nekieshet, amikor úgy érezzük, hogy már tényleg nem fér belénk semmi. Ez ugyanis egy igazán könnyű desszert, a karácsonyhoz illő fűszerezéssel. Nem elhanyagolható érv mellette, hogy előre elkészíthető, pillanatok alatt állítható össze, és a siker garantált.

Hozzávalók: 450 g natúr joghurt, 1,5 dl habtejszín, 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 0,5 csomag vaníliás cukor, 2 ek zselatin, 12 g mazsola, 0,25 ek őrölt gyömbér, 1 ek mézeskalács fűszerkeverék, 3 közepes db narancs

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A joghurtot összekeverjük a tejjel, a tejszínnel, cukorral, a fűszerekkel, és egy lábasban feltesszük melegedni. Nem forraljuk fel, csak addig melegítjük kevergetve, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezután néhány evőkanálnyit kivéve belőle, feloldjuk benne a zselatint, kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a többihez, tovább keverjük. Kis tálkák alján elosztjuk a mazsolát, ráöntjük a joghurtos krémet és éjszakára betesszük a hűtőbe.

Elkészítés nehézsége: közepesen nehéz

Elkészítési idő: 25 perc

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.