Egy igazi karácsonyi álom: ünnepi mascarponés máktorta

mák karácsony advent ünnep mascarpone süti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha igazán gyors és finom sütit akarsz összedobni a családnak vagy az ünnepi vendégeknek, akkor ez a torta ideális választás. Gyorsan megvan a tészta és a krémet kikeverni sem művészet – mégis isteni finom édességet tehetsz az asztalra. 

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg sütőmargarin, 5 dkg porcukor, 6 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg darált mák, 1 evőkanál tej, 1 kisebb citrom reszelt héja. A töltelékhez: 25 dkg mascarpone, 2,5 dl tejföl, 3 csomag vaníliás cukor. A díszítéshez: darált mák, kevés porcukor, mentalevelek

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A sütőt 165 fokra előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A darált mákot az átszitált liszttel és a sütőporral összekeverjük. Egy külön tálban a sütőmargarint a porcukorral habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját is egyesével hozzáadjuk a margarinos porcukros citromos masszához. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. Rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát a masszára és összekeverjük. A maradék fehérjehabot is rászedve, a lisztes keverékkel óvatosan egyneművé keverjük. Formába töltve 45-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk, majd a tortaformába visszahelyezve rétegezzük a tejfölös-mascarponés töltelékkel. Díszíthetjük porcukorhintéssel, friss mentalevelekkel.

Elkészítés nehézsége: könnyű

Elkészítési idő: 70 perc

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.