Az eredeti húsvéti sárgatúró receptje: a sonka kiváló kiegészítője

sárgatúró
Mindmegette -
túró lágy tojás Illatos húsvét
Sárga is, illatos is, húsvéti is. Hogy miért? Mert gyönyörű és lágy, és pompásan illik az asztaldíszhez. És persze nem utolsósorban, nagyon finom.

Sok helyen a húsvéti menü elnegedhetetlen része, mások viszont el sem tudják képzelni, mi az a sárga szeletelt csoda az asztalon a sonka mellett. Különleges, hisz sárgatúrónak hívják, pedig nincs is benne túró. Készítsük el, kóstoljuk meg, és ezentúl mindig lesz a húsvéti asztalon.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 ek kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 0,5 csomag vaniliás cukor

 

Elkészítés:

  1. A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral, majd a hideg tejhez öntjük. Nagyon lassú tűzön sűrűre főzzük. Félidőben adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Kb 50 perc alatt sűrűsödik be, addig folyamatosan keverjük. 
  2. Mintegy 10 perc múlva az egész darabossá válik. Akkor jó, amikor a tejsavó teljesen elválik a masszától, és az állaga a túróra hasonlít.
  3. Egy gézzel kibélelt tálba szűrőn át beleöntjüka túrót. Összefogjuk a gézdarab tetejét, és jó erősen kicsavarjuk belőle a levet. Egy zsinórral jó szorosan kösszekötjük a gézt a túró fölött, hogy kellően tömör legyen.
  4. Hűvös helyen hagyjuk pihenni, hogy a maradék tejsavó is kicsepegjen belőle. Néhány órát, de akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk.

5. A sárgatúrót tálaljuk szeletekre vágva főtt sonka, kolbász és kalács mellé. 

További finomságokat találsz a Mindmegette oldalain! 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.