Lehet, hogy ezért romlanak meg a hűtőben az ételeink: nem foglalkozunk vele, pedig kellene

hűtő, hűtőszekrény
Shutterstock - Andrey Popov
hőmérséklet frissesség hűtőszekrény ételek
Sokkal tovább állnának el az ételeink, ha nagyobb gondot fordítanánk a hűtő ideális hőmérsékletének a beállítására, de erre gyakran nem figyelünk oda.

Minden hűtőben ott van a hőmérséklet-szabályzó, és még az is lehet, hogy olykor tekerünk rajta, ha nem érezzük elég hidegnek a benne tárolt ételeket, de ez aligha jelenti azt, hogy alaposan végiggondolva állítottuk be a hűtőnk hőmérsékletét. Ha túlságosan magasan tartjuk, akkor megpenészedhetnek a zöldségek, gyümölcsök vagy egyéb ételek, ha pedig túl alacsonyan, akkor megfagyhatnak. Ez mind azért fordulhat elő, mert nem tudjuk, mennyi is az ideális hőmérséklet.

A szakértők szerint 5 foknak kellene lennie a hűtőben ahhoz, hogy a legtovább elálljanak az élelmiszereink.

 A szabályzón általában számok vannak 0 és 5 között, ez azonban nem a fokokat jelöli, hanem a teljesítményt. Az 5-ös hűt a legerősebben, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne a legjobb választás, ugyanis megfagyhatnak az ételeink, ha alacsonyabbra állítjuk, akkor pedig lehet, hogy 8 fok fölé kerül a hőmérséklet, ami a baktériumok elszaporodásához vezethet. Ezért mielőtt elkezdenénk állítgatni a szabályzót, érdemes megmérnünk a benti hőmérsékletet, minden polcot külön: tegyük egy pohár vízbe a hőmérőt és hagyjuk ott egész éjszakára. Miután megállapítottuk, az eredménytől függően tekerhetünk a szabályzón - írja az Express.

Kiderült, miért tesznek sokan WC-papír a hűtőbe

Újabb trend terjed a TikTokon, egyre többen tesznek WC-papírt a hőtőbe. Kiderült, hogy ez nem csak egy hóbort, pont ellenkezőleg, nagyon hasznos

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.