2025 nagy szaloncukorpuccsa: ez az íz taszíthatja le dubaji csokit a trónról


A magyar karácsony legfontosabb kérdése nem az, hogy a Jézuska vagy a Santa Claus hozza-e az ajándékot, hanem hogy melyik szaloncukorral tömjük tele magunkat december 24-én. A szakmai zsűri kiosztotta az idei díjakat a dubaji csoki konkurenciáinak, mi pedig végignéztük, milyen ízek uralják 2025-ben a hazai csokipiacot. Habár a dubaji őrület még mindig tart, de már nem egyeduralkodó.

Megérkeztek az Év Szaloncukra verseny díjazottai, amik arra vállalkoztak, hogy megpróbálnak puccsot szervezni a dubaji csokis egyeduralkodó ellen. Az, hogy sikerül-e majd a tervük, csak karácsonykor dől el. Mindenesetre a verseny zsűrije szerint idén a karamellizált fehércsokis, Lotus kekszes szaloncukor lett a legmenőbb. Itt az ideje megtenni a téteket! Szerinted melyik lesz a befutó? Összeszedtük a legjobb 6-ot.
Sok családban hagyomány, hogy a szaloncukrokat a fára aggatjuk, hogy aztán az ünnepi vacsora végeztével lelegeljük róla. Nos, ha az alábbiak kerülnének a fára azt hiszem, elég nagy lenne a tolongás a fa körül.
A retró érzésre játszik rá, aminek külön jól áll a Lotus-kekszes csavar és a karamellás töltelék. Egyszerre nosztalgikus és modern.
Valamiért a tökös ízek nagyon mennek idén. Merész választás a tökmag és a francia bogyós püré kombó, de az igazi ínyencek odalesznek a nemzetközi ízharmóniáért.
A narancs selymes édessége és az étcsokoládé – ami megmentheti az életed –kesernyés eleganciája olyan páros, ami egyszerre időtlen és megunhatatlan, amihez ad egy extra csavart a konfitált gyümölcs.
Ez a nagybácsik és a gasztrohipszterek édes-sós terepe. A whisky füstös aromája és a pirított mogyoró együtt olyan karakteres, hogy simán szerepelhetne egy bár koktéllapján is. Alkoholos, szóval gyerekek közelében csak akkor érdemes elővenni, ha már gyomorrontás közeli állapotban vannak, és rá se tudnak nézni az édességre.
Az őszinte, mesterséges ízesítésektől mentes meggyes klasszikus visszatért. Ez egy őszinte édesség: csak igazi meggylé és tejcsoki kombinációja. A retróreneszánsz egyik legszebb példánya.
A konfitált narancshéjzselé és a narancsos étcsokoládékrém együtt adják meg azt a különleges, ünnepi karaktert, amitől ez az étcsokoládéházba zárt csoda tényleg kiemelkedik a többi közül.
A fenti verseny nyertesei csak limitált mennyiségben készülnek, így érdemes lehet minél előbb megrohamozni a kézműves cukrászatokat, ha még kapni szeretnénk belőlük. Harcra fel a gasztroélményért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.