A szakértő szerint ezt tedd a kávédba, hogy kíméld a szívedet


Dr. Alok Chopra kardiológus több mint négy évtizedes tapasztalattal a háta mögött azt mondja, hogy egy apró trükkel a kávé nemcsak, hogy a szívedet is jobban kíméli, de hatása is hosszabb ideig tart, ráadásul az egészségedre és az alakodra is jó hatással lehet. A trükk mindössze annyi, hogy a kávét egészséges zsírokkal kell párosítani, hogy ne terhelje meg annyira az érrendszert.

Van egy probléma a cukros kávéval: elfogyasztása után az inzulinszinted kilő, és a szívednek hirtelen úgy kell tempót váltania, mintha sprintelnél, ami extra terhet ró a keringésre. Nem véletlen, hogy amikor elmúlik a koffein hatása, az energiaszinted úgy esik le, mintha lelőtték volna.
A Nutritional Neuroscience tanulmánya szerint az egészséges zsírokkal kombinált kávé jóval kíméletesebb a szervezetnek, mert stabilan tartja az energiaszintet és elmarad a hirtelen vérnyomás-emelkedés is. Nem csoda, hogy Dr. Chopra is azt ajánlja, hogy igyuk inkább ezekkel kombinálva a kávét. A szakértő erre a célra az MCT olajat és a ghí vajat ajánja, mert ezekkel fogyasztva a koffein egyenletesen adagolja az energiát és jóval tovább tart a teltségérzetet is, mintha üresen vagy túlcukrozva innánk.
Az MCT-olaj gyorsan ketonokká alakul, ami sokkal jobb erőforrás az agynak, mint a szénhidrát. Amellett, hogy turbó üzemmódba kapcsolja az agyműködést, egyben a hangulatot is javítja. A ghíben pedig butirát van, ami táplálja a sejteket és elősegíti a bélfal regenerálódását. Ráadásul gyulladáscsökkentő hatású, megakadályozza a káros bélbaktériumok aktivitását és hozzájárul a bélflóra egyensúlyának megőrzéséhez is, ami az immunrendszer harmonikus működéséhez is fontos.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.