Nem változott Schumacher állapota

Forrás: AFP/Orlando Kissner -
síbaleset kóma Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korábbi hírekkel ellentétben nincs változás az autóversenyző állapotával kapcsolatban.

Változatlanul kritikus, bár stabil az állapota a grenoble-i klinikán ápolt Michael Schumachernek, a hétszeres Forma-1-es autós világbajnoknak, aki vasárnap szenvedett súlyos agysérüléseket síbalesetben a francia Alpokban, Méribelnél. Schumacher állapotáról menedzsere, Sabine Kehm számolt be szombaton. Közleményében hangsúlyozta, hogy minden más információ, amely nem közvetlenül Schumacher orvosaitól vagy a német sportember menedzsmentjétől származik, "érvénytelen és tisztán spekuláció".

Forrás: AFP/Orlando Kissner


E reagálást az a nyilatkozat válthatta ki, amelyet egy volt Forma-1-es német versenyző, Philippe Streiff - Schumacher barátja - adott a Sky TV-nek, kijelentve, hogy "Michael túl van a veszélyen". Kehm hozzátette, hogy Schumachernek a bukósisakján a baleset idején is viselt fejkameráját a család átadta a vizsgálatot végző hatósági embereknek.

A fejkamera létezéséről a nyilvánosság csak pénteken szerzett tudomást. Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy Schumacher sisakja kettétört, amikor a sportember feje egy sziklának csapódott. Egyelőre nem tudni, hogy a kamera rögzítette-e Schumacher esését, s ha igen, használható minőségű felvételek maradtak-e fenn. Az ex-pilótát, akinek pénteken volt a 45. születésnapja, változatlanul mesterséges kómában tartják. Eddig két agyműtéten esett át, állapotában egyelőre semmilyen változás nem történt. A menedzser korábban azt közölte: a kezelőorvosok csak akkor tesznek újabb bejelentést, ha "valamilyen döntő változás" áll be a beteg állapotában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.