Majdnem meghalt egy illegális önbarnítótól a 28 éves modell

modell veszélyes anyagok mellékhatás barnítószer illegális áru
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 28 éves modell, Aaliyah Johnson annyira szerette volna elérni a tökéletes barnaságot, hogy barátai tanácsára kipróbált egy illegális barnító injekciót, amitől súlyos vér- és bőrfertőzést kapott.

Aaliyah a rendszeres szoláriumozástól még 2007-ben bőrrákos lett, de végül sikeresen felgyógyult betegségéből. Azonban a modell soha nem volt elégedett a szolárium hatékonyságával, ezért örömmel próbálta ki egy Egyesült Királyságban betiltott, illegális barnítószert.

"Az egyik barátnőm ajánlotta a szert, azt mondta, hogy ő kipróbálta, és teljes mértékben elégedett volt az eredménnyel. Mivel tényleg lenyűgöző volt a barnasága, így elhatároztam, hogy én is teszek egy próbát. Tiszta bolond voltam, hogy nem is néztem utána a kockázatoknak és az esetleges mellékhatásoknak. Őszintén szólva csak amiatt aggódtam, nehogy túlságosan lebarnuljak" - emlékezett vissza Aaliyah Johnson. "Mikor azonban hallottam Jenna Vickers esetét, aki a szer hatására életét vesztette, először nagyon megrémültem. Azt gondoltam, hogy akár én is meghalhattam volna. Teljesen idiótának éreztem magam, mikor utólag tudomást szereztem róla, hogy ez a szer bőrrákot okozhat."

Northfoto
Northfoto

Az illegális szert egy londoni lakásban injektálták Aaliyah hasába, mert nem szerette volna magát beoltani. Az injekciót követő 24 órában Aaliyah elkezdett foltokat látni a szeme előtt, hányingere volt, és égető, viszkető érzés gyötörte a bőrét. A nő azonban megnyugtatta magát, hogy ez biztos csak egy kis ártalmatlan mellékhatás, ezért másnap újabb kezelésre ment. A tünetek egyre erősebben jelentkeztek, és a barnulás helyett narancssárga táskák keletkeztek a modell szemei alatt, majd sötét árnyalatú foltok jelentek meg az testén. A lány testét borító elváltozásokat ide kattintva nézheted meg.

"Nem is értem, miért nem fordult meg a fejemben, hogy baj lehet abból, ha egy ellenőrizetlen, teljesen illegális szert fecskendeznek a testembe. Mindenkinek szeretném a figyelmét felhívni az illegális barnítószer veszélyeire, ugyanis interneten keresztül rendkívül könnyű beszerezni. Most már saját tapasztalatból mondom, a szépség nem ér meg ennyit" - mondta Aaliyah.

Ezt az injekció formájában beadandó mesterséges barnítószert eredetileg a nyolcvanas években fejlesztették ki az Egyesült Államokban. A szer valójában egy természetes hormon szintetikus verziója, amelytől a bőrt több melanin pigment termelésére képes. Soha nem tesztelték szabályosan, és nem készítettek tanulmányokat a mellékhatásokról, ezért a szer a legtöbb országban nem engedélyezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.