Tizennégy éve hunyt el Lady Di

halál Diana hercegnő évforduló autóbaleset walesi hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1997. augusztus 31-én hunyt el Diana walesi hercegnő.

Fia, Vilmos herceg esküvőjén már régen nem lehetett jelen Anglia imádott hercegnője. Jobban szerette őt a nép, mint férjét, Károlyt - a válása után sem veszítette el népszerűségét. A Szent Pál-bazilikában házasodtak össze 1981. július 29-én - a nagy eseményt közel egymilliárd ember kísérte figyelemmel. A nyolcvanas évek végére megromlott a házassága Károly herceggel - képtelenek voltak egymás mellett élni. Míg Károly visszatért egykori szeretőjéhez - mostani feleségéhez - Camilla Parker-Bowles-hoz, addig Diana a lovasoktatójával vigasztalódott.

AFP
AFP

Nézz képeket Diana hercegnőről! A galériáért kattints a képre!


A hercegnő egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában vesztette életét. Vele utazott egyiptomi kedvese, Dodi al-Fayed is, aki a gépkocsi vezetőjével együtt szintén meghalt a balesetkor. Mindannyian a paparazzik elől menekültek - sokan az erőszakos médiát okolták a hercegnő és kedvese haláláért. Diana halálának okairól a mai napig vitatkoznak. Egyesek szerint a királynő nem nézte jó szemmel, hogy Diana szeretője muzulmán származású. Diána szeretőjének apja, Mohamed al Fayed szerint politikai gyilkosság történt - ő a mai napig nem tudja túltenni magát az eseményeken, és fia halálán. Dianát az egész világ gyászolta: Fiai, Vilmos és Harry a mai napig őrzik emlékét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.