Nagy bajba került az olimpikon - Elveszítheti a londoni érmeit

kampány fotó Michael Phelps reklám botrány aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A londoni olimpián szerzett négy arany- és két ezüstérme van veszélyben az úszófenoménnak, akiről idő előtt szivárogtak ki kampányképek.

Michael Phelps, a tökéletes testű olimpikon nagy bajban van. Minden idők egyik legeredményesebb sportolójáról 2012. augusztus 13-án kiszivárogtak azok a fotók, amelyeken az egyik nagy divatmárka kampányarcaként szerepel. A kép azóta bejárta a világot, nem volt nehéz rábukkannia a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak sem. Ők viszont azt a szabályt hozták, hogy a sportolók nem szerepelhetnek olyan márkák kampányaiban 2012. július 18. és 2012. augusztus 15. között, amelyek nem tartoznak az olimpia hivatalos támogatói közé.

AFP/Joe Klamar
AFP/Joe Klamar

Most nagy nyomozás folyik, ugyanis ha a képek egy magánakció keretében kerültek ki, és nem a sportoló vagy a márka szivárogtatta ki őket, akkor Phelps neve tiszta. Ha viszont kiderül, hogy szándékosan kerültek ki augusztus 16-a előtt a képek, és maga a márka gerjesztett gerillakampányt, akkor Phelpsnek számolnia kell azzal, hogy elvehetik az érmeit. Maga a francia divatház azt válaszolta erre, hogy a képek, amelyeket a híres Annie Leibovitz készített, nem a hivatalos kampányfotók és ellopták őket. A sportoló menedzsmentje reméli, hogy a NOB számításba veszi azt is, hogy a sportoló hibáján kívül kerültek ki a fotók, ezért nem is lenne sportszerű, ha elvennék az érmeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.