Zámbó Krisztián kapott még egy esélyt - Kialakult az idei X-Faktor döntős csapata

élő show X-Faktor énekesek mentor döntő Keresztes Ildikó Malek Miklós Geszti Péter Nagy Feró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folytatódott a Mentorok házában a küzdelem. Míg tegnap a fiúk és a lányok versenyeztek, ma az is eldőlt, hogy a csapatok és a 28 év felettiek közül kik mutathatják meg tehetségüket az élő show-ban. Voltak meglepő választások a mentorok részéről, Zámbó Krisztián pedig úgy tűnik, végre apja nyomdokaiba léphet.

Nagy Feró egy budapesti luxusszállodában a csapatok közül válogatta ki a legjobbakat, míg Keresztes Ildikó Szentedrén a 28 év felettieket hallgatta meg. Neki Fehér Balázs énekes, míg Ferónak AFC Tomi dalszerző és énekes segített a döntésben.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv
Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Elsőként Lass Bea lépett fel egy szerelmes Elvis Presley dallal: a nagyon érzelmesre sikerült előadás után Ildikó és Balázs is meghatódott, ezt leplezendő gyorsan kiküldték a lányt.

A mezőny legidősebb versenyzőjeként Kovács László "Stone" Edda Álmodtam egy világot magamnak című dalával próbálta lenyűgözni hallgatóságát. Az őszinte dal Balázsnak tetszett ugyan, de Stone modorossága felett sem ő, sem Ildikó nem siklott el.

Édesapja halálának élményéből merített érzelmeket Kovács Erika Pink dalának előadásához, de Ildikó csupán átlagos popénekesnő alkatnak nevezte a lányt.


Horváth Sándor már nagyobb sikert aratott, a saját dalokat is író férfi most is kiválóan énekelt, de az utána következő Kiss Ernő Zsoltnak nem sikerült jól a Lighthouse Family High című száma.


Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv
Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv


Zámbó Krisztián viszont eddig hibás előadásaival ellentétben most mintha kicsit összeszedte volna magát, és sokkal meggyőzőbben énekelt.

Ildikó nehéz döntéseket volt kénytelen meghozni, de viszonylag hamar megtalálta azt a három előadót, akikkel dolgozni akar.

Nagy Feró már tovább gondolkodott, de előtte elsőként az eddig inkább viccesen, mint jól versenyző P.J.Z. bandát hallgatta meg. A Linkin' Park átírt számával a fiúk most is sokszor inkább paródiának hatottak, bár a hangulatot ismét megteremtették.

A Soldiers felkészülten, bár némi bizonytalansággal énekelt, a Wonderfool fiúcsapat is szép dicséreteket kapott, ahogy nagy riválisuk, a ByTheWay is, akik azért a tipikus fiúcsapatokra jellemző összes ízléstelenséget elkövették előadás közben.

A Spirit már kevésbé hozta a sztereotípiákat, de most az eddigiekkel ellentétben lehet, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket: ezúttal közel sem sikerült olyan jól énekelniük, mint korábban.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv
Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

A három lány alkotta Like formáció egyik tagját Feró tavaly már hazaküldte a Mentorok házából, aki most újult erővel és társakkal támadt a "sárkány" ellen. Simon & Garfunkel dalával a csapat magasan kiemelkedett versenytársai közül, Tamás náluk érezte először, hogy - jó értelemben - kirázta a hideg.

Feró végül némi kritika után elsőként tovább is juttatta őket, s teljesen eltűnt a három lány ölelésében. Ölelgetés helyett csalódottan kullogott viszont haza a Wonderfool formáció, mivel Feró szerint nem tudtak csapatként együttműködni, őket pedig hamar követte a másik fiúcsapat, a ByTheWay. A három lány alkotta Soldiers is búcsúzott a műsortól.
A Spirit viszont továbbjutott, mivel Feró izgalmas csapatnak tartja őket, s bár most nagyon rosszul énekeltek, a táborbeli teljesítményük elég meggyőző volt az élő show-hoz.

Annak ellenére, hogy AFC Tomi véleménye szerint Feró le fog égni a duóval, ő mégis úgy döntött, hogy harmadik csapataként a P.J.Z.-t viszi magával.

A 28 éven felüliek közül elsőként Kovács László "Stone" jutott tovább, akinek eddig ugyan nem sikerült befutnia, de most Ildikótól kapott rá egy újabb esélyt. Horváth Sándor viszont, aki magasan kiemelkedett a versenyzők közül hangjával, annak ellenére, hogy Ildikó szerint nagyon jó érzéseket kelt és jó ízléssel énekel, nem jutott tovább.

Lass Bea, akinek drámaisága időnként már riasztó, és őszintén szólva egyhangú is, szintén megmutathatja magát a jövő héten. A hullámzó teljesítményű Kiss Ernő Zsolt és Kovács Erika is kiesett. "Nagyon nehéz helyzetbe hoztad magad azzal, hogy jelentkeztél, óhatatlanul is összehasonlítanak édesapáddal" - mondta Ildikó Zámbó Krisztiánnak, akit végül továbbjuttatott a legjobb 12-be. A 32 éves férfi a hír hallatán zokogásban tört ki, megríkatva ezzel Keresztes Ildikót is. "Régen láttam ezeket, ezt is köszönöm!" - mondta Krisztián a könnycseppekre utalva.

Forrás: RTLKLUB
Forrás: RTLKLUB

Kialakult hát a legjobb tizenkettőből álló mezőny, akiknek jövő héten már élőben újra szurkolhatunk - no meg szavazhatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.