Cicciolina újranyitná a bordélyházakat és elzavarná a korrupt politikusokat

Olaszország melegházasság parlament korrupció párt pornósztár bordélyház Cicciolina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ciccolina ismét beleveti magát a politikába, de ezúttal nem fedetlen keblekkel szeretne támogatottságot szerezni. Szerelmével, Lucával új pártot alapított DNA (Demokrazia-Natura-Amore) - azaz, Demokrácia-Természet-Szerelem néven, amit egy hónapja vettek nyilvántartásba. A jövő tavasszal esedékes választásokat célozta meg a politikai gyakorlattal is rendelkező egykori pornósztár. A Life.hu végigolvasta a párt programját, amelyben bordélyházak újranyitása mellett a korrupció-ellenes harc is szerepel.

Szerelmével, Lucával közösen alapított pártot Cicciolina, aki politikai karrierjét 1979-ben kezdte az első zöld pártban. 1985-ben belépett a Radikális Pártba, és 20.000 szavazattal bejutott az olasz parlementbe. A főleg fedetlen keblekkel kampányoló pornósztár végül 1987 és 1991 között képviselőként tevékenykedett és ismét szeretné, ha munkahelyeként az olasz parlamentet tüntethetné fel, ahová ígérete szerint illően felöltözve járna be.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

"Az olaszok megunták az országra jellemző korrupciót, tele van a hócipőjük a politikusokkal, akik kizárólag a saját zsebüket tömik, nem érdekli őket az átlagember napi problémája. Nem ritka az olyan politikus, akinek 50 háza van és még mindig fapofával politizál. Nem akarom, hogy rájuk szavazzanak az emberek. Ki kell cserélni a politikusokat és olyanokat választani, akik valóban a nép érdekeit nézik. Én úgy gondolom, hogy erre képes lennék, és nem lennék korrumpálható. Nagyon megérintenek a szociális problémák, sok letört emberrel találkozom, nekik szeretnék segíteni. Döbbenettel tölt el, hogy milyen dolgokra nincsen pénz az országban. Folyamatosan a kórházak költségeit nyirbálják, amikor az elidősödő lakosságnak egyre nagyobb szüksége lenne az ellátásra. Hová mennek az emberek, ha megbetegszenek? Én csak abban reménykedem, hogy nem kerülök kórházba" - osztotta meg a Life. hu-val elképzeléseinek egy részét Cicciolina, akinek programjában azért feltűnnek olyan kényes kérdések is, mint a melegek közötti házasság, vadászat és állatkísérletek betiltása. Sőt, újranyitná a bezárt bordélyházakat és megadóztatná az örömlányokat is.

Sztárok akkor és most - Nézegess képeket!



"Mindig is erősen szociális beállítottságú voltam, csak ez nem derült ki, ugyanis a puncimon kívül nem sok minden érdekelte a sajtót. Pár éve Japánban a laoszi-kambodzsai határon lévő menekülttábort látogattam meg, vittem ruhákat, ennivalót. Rendeztem egy jótékonysági estet Tokió legszebb szállodájában, ahová parlamenti képviselők, üzletemberek jöttek és fizették ki lazán az 1000 dolláros belépőt. Az est végén 1 millió dollárt adományoztam az AIDS elleni küzdelemre" - magyarázta Ilona, aki szerelmével, Lucával együtt alapította új pártját.
"Luca egy intelligens ügyvéd, aki pontosan tudom, hogy ugyanúgy gondolkodik, mint én. Nem volt túl nehéz meggyőznöm."


.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.