Kiderült a titok! Napi sorozat az Y diagnózistól

fiatalok élethelyzet videó y diagnózis titok y generáció Reality
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu-n egy éve a tizenévesek problémáit bemutató Y diagnózis csapata a 7. BIG Diák és Ifjúsági Filmfesztiválon 3. helyezést ért el az Y diagnózis című filmmel az ifjúsági kategóriában. Az öt fiatal április 11-étől napi pár perces sorozattal jelentkezik, amiről az Y team tagjait, Csányi Mártont és Nyárai Gerzsont, Meruk Marcellt, Jurkovics Krisztit, Nagyistók Mátét és Bánszki Kristófot kérdeztük.

VAN EGY TITKUNK!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=riOY2PkkxdJhsiuX


Eláruljátok, mi a "titok"?


Marci: Rengetegen írtak nekünk azzal kapcsolatban, hogy nagyon szeretik a videóinkat és sűrűbben kéne jelentkezünk. A titok az az, hogy április 11-től napi sorozat lesz az Y diagnózis. Mini webdokukat fogunk csinálni. Átszerveztük a gyártásunkat, minden hétköznap közzé fogunk tenni egy pár perces Y diagnózis részt.

Mi az a mini webdoku?

Meruk: Doku, mert a reális valóságot akarjuk megmutatni. Szóval nem egy gagyi scripted reality lesz. Az, hogy webes, mindent elárul ugye, bárki egy kattintással rá tud menni, meg tudja nézni, ha még nem is akarja, akkor is! Mi nyersen felvázoljuk ezeket a mindennapi szitukat pár percben, és minden hétköznap adunk egy adagot belőle a magyar fiataloknak, hogy láthassák, honfitársai mit és hogyan csinálnak. Stay true!

Forrás: Y diagnózis
Forrás: Y diagnózis

Milyen témák érdekelnek titeket? Miből lesz videó?

Gerzson: Azt szeretnénk elérni, hogy amit a szereplőinkkel mi átélünk, arra azonnal lecsapjon a néző: "Nemár, ezzel én is ugyanígy szoktam lenni". Tehát apró jeleneteket igyekszünk elkapni a fiatalok életéből, ami pont attól válik majd érdekessé, hogy a nézők közül bárki állhatna a kamera előtt szereplőként, hiszen mi csak dokumentáljuk, hogy mennyire vacak reggel korán kelni, vagy az éjszakai buszon zötykölődni, esetleg elkésni az első óráról.

Mennyire lesz interaktív a videosorozat? Néző javasolhat témákat? Szerepelhet a videótokban?


Kriszti: Hogy javasolhat-e? Megsértődünk, ha nem teszi. Mi fogunk a legjobban örülni, ha a nézőink meg akarják mutatni, hogy miként élik világukat.

Folytatjátok az Y teamtől megszokott bevállalós témaválasztást, feldolgoztok tabutémákat is? Megtudhatunk a tizenévesekről valódi titkokat? A sorozat címe ezt ígéri...

Marci: Természetesen igen, ugyanakkor nem lesz minden egyes részünk tabudöntögetés. Rengeteg olyan hétköznapibb dolog van, ami egész egyszerűen azért érdekes, mert ma történik, itt történik és a mi generációnkkal történik. Például ki tudja, hogyan szimulál betegséget az Y generáció? Hogyan puskáznak órán? Hogyan világosították fel őket? Hogyan (nem) tartanak rendet a szobájukban? Vagy hogyan élték át az első kábítószeres élményüket? Mindent dokumentálni akarunk a tőlünk megszokott stílusban.

Forrás: Y diagnózis
Forrás: Y diagnózis

Ifjúsági kategóriában harmadik díjat szereztetek a 7. BIG Diák és Ifjúsági Filmfesztiválon. Milyen filmmel indultatok?

Gerzson: Az Y diagnózis legelső részével, a legtöbbek által ismert, "deákos" alkoholról szóló epizóddal indultunk.

Hozzáfűzött a zsűri valami személyeset is a 3. díjhoz?

Kristóf: A díjazást követően egy kerekasztal-beszélgetésen vettünk részt, melynek során a zsűri azokat az erényeit domborította ki a filmnek, melyet általában a legtöbben említenek. Nevezetesen, hogy öröm látni, hogy a sokak által kényesnek tartott témákat ilyen érdekes, fiatalos megközelítésből vagyunk képesek feldolgozni. Viszont számunkra is meglepetés és nagyon hízelgő érzés volt, mikor megtudtuk, hogy a beszélgetést vezető moderátor hölgy - aki a szervező iskola mozgóképkultúra és médiaismeret tanára is egyben - elmondta nekünk, hogy ő bizony órán is levetítette az epizódokat, mert olyan jól szerkesztettnek, fiatalosnak érezte őket, melyeket a médiaszakos tanulók elé szeretett volna állítani pozitív példaként.

Hol láthatnak titeket a rajongók a Life.hu-n kívül?

Máté: Továbbra is dübörög a csapat saját Facebook oldala és az ydiagnozis.hu is. Újdonság viszont az szjger.hu, ami nekünk is egy új terep, egy brand new tini közösségi oldal, ahol az Y is naponta meg fog jelenni. Yeeeee!

A Szent Johanna Gimi közösségi oldala, a www.szjger.hu oldal szintén április 11-én indul - ebben a virtuális gimiben ér majd össze a SzJG világa a valósággal, vagyis a regény szereplői és a könyvek olvasói. Az szjger.hu-n lehet majd ofőt választani, osztálytársakat keresni és találni, ismerkedni, tanulni, klubokba verődni, de még szakértői kérdéseket is feltenni.

Ha szereted a Szent Johanna Gimi sorozatot, regisztrálj az oldalon, hogy legyen virtuális meghívód!



Csernus az Y diagnózissal drogozott (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121109-hamarosan-itt-az-y-diagnzos-legujabb-filmje-amely-a-drogos.htmlY diagnózis: "Pénzért akárkit meg lehet kapni" (18+)http://www.life.hu/szorakozz/20120723-y-diagnozis-balaton-sound-szex-alkohol-mellbimbo.htmlY diagnózis Balaton Sound 2012: "Avicii-re jöttem, meg szexelni!" (18+)http://www.life.hu/szorakozz/20120720-y-diagnozis-extra-balaton-sound-2012.htmlY diagnózis: Ilyen a mélyrészegség utáni kijózanodás (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120531-y-diagnozis-4-resz-kijozanodas.htmlY diagnózis 3. rész: Csacsi részegen a kormány mögött (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120522-y-diagnozis-3-resz.htmlY diagnózis: Így szerzi be a piát az Y generáció (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120517-y-diagnozis-2-adas-igy-szerzi-be-a-piat-az.htmlY diagnózis: "Ez itt a csöves Deák, a szar az itt köt ki" (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/20120509-y-diagnozis-1-adas-alkoholizmus.html"Pörgős lesz, botrányos és tanulságos" - Indul az Y diagnózis! (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/20120508-porgos-lesz-botranyos-es-tanulsagos-indul-az-y-diagnozis.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.