Vasárnap reggel meghalt egy belga fiú a Balaton Soundon - írja egy belga portál. A rendőrség az Origo hírportálnak megerősítette a halálhír tényét, de a fesztivált szervező cég sajtósa cáfolja, hogy bárki meghalt volna a Soundon. A fesztivál szervezői szerint Siófokon történt haláleset.

Meghalt egy 21 éves belga fesztiválozó a Balaton Soundon írja a VTN belga hírportálra hivatkozva a 444.hu. A portál úgy tudja, az első vizsgálatok szerint a fiúnak reggel megállt a szíve.

A Life.hu helyszínen lévő munkatársa elmondta, a fesztivál szervezői nem tudtak az esetről. A fesztivált rendező cég sajtósa, Vető Viktória az MTI-nek cáfolta, hogy a fesztivál területén haláleset történt volna, Több hírportálnak elmondta azt is, hogy halálesetről nemcsak ők nem tudtak, hanem a fesztivál területén dolgozó orvosok, a siófoki mentők és a városi kórház dolgozói sem. Az MTI kérdésére hozzátette, tudomása szerint a haláleset Siófokon történt. Egyelőre nem tudni miért hozták összefüggésbe a halálesetet a fesztivállal.

Az Origo hírportálnak az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette egy belga fiatalember halálhírét. Ugyanígy megerősítette a halálhírt az MTI-nek is a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője is, aki helyszínre vonatkozó további részleteket nem közölt. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel az esettel kapcsolatban. A Siófoki Rendőrkapitányság eljárást indított az ügyben, amelyet közigazgatási eljárás keretében vizsgálnak.