jótékonyság B. Tóth László borok rali ittas járművezetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
B. Tóth László navigátorként szeretett volna részt venni  a XVIII. Magyar Borok Útja Rallye első napján, ám végül neki kellett vezetnie. Sofőrjénél ugyanis kiakadt a szonda. A Life.hu fotóriportere megörökítette a kínos pillanatokat.

A jótékony célokat is szolgáló háromnapos autós túra indulása előtt B. Tóth László még széles mosollyal magyarázta az újságírónknak, hogy az első nap csak navigál: ő iszik és a partnere vezet. A sofőrködést bevállaló társa sejthetett már valamit, mert aggódva kérdezte a rajtolók szondáztatását végző rendőröket, hogy megfújhatná-e a hivatalos procedúra előtt a szondát, így azonnal kiderülne, hogy a párosból ki ülhet a volánhoz. Laci eleinte jókedvűen nevetett, majd rájött, hogy aznap ő már biztosan nem kóstol finomabbnál finomabb borokat és kénytelen volt helyet cserélni a sofőrrel. Az indulás előtti szondáztatást a verseny szervezői által felkért rendőrök végzik, ezzel is biztosítva, hogy az esti bulik után olyan sofőr üljön a volánhoz, aki 100%-ban megfelel a Kresz szabályainak.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Még több fotóért kattints a képre!

"A szonda által mutatott érték szerint a sofőr nem vezethet" - tudtuk meg a helyszínen a mérést végző rendőröktől. Végül Laci ült a volánhoz, aki ennek ellenére nem marad ki a borkóstolásból. A sofőrök minden pincészettől ajándékba kapnak 1-1 palack bort. A jótékony célokat is szolgáló túra ünnepélyes díjátadó gáláján tombolasorsolást és borárverést tartanak, amelynek bevételéből a Gyermekrák Alapítványt valamint az Afrikai-Magyar Egyesület munkáját támogatják.

Tömegbaleset volt az M5-ösön - Több halotthttp://www.life.hu/legykepben/20130830-m5os-autopalyan-tomegbaleset-volt-harom-halott-tobb-mint-30-serult.htmlMTV VMA 2013: 10 felejthetetlen ruhahttp://www.life.hu/legytrendi/20130826-10-felejthetetlen-ruha-az-mtv-video-music-awards-2013-voros.htmlNagy Feró lopással vádolja a rapperthttp://www.life.hu/legykepben/20130823-nagy-fero-es-a-beatrice-egyuttes-szerenad-cimu-dalat-ellopta.htmlFilmszerepet kapott Palácsik Tímeahttp://www.life.hu/legykepben/20130823-palacsik-timea-filmszerepet-kapott-a-megdonteni-hajnal-timeat-cimu-keszulo.htmlOrbán Viktor elárulta, pontosan melyik napon megy férjhez a lányahttp://www.life.hu/legykepben/20130823-orban-viktor-miniszterelnok-elarulta-pontosan-mikor-lesz-a-lanya-orban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.