Nem lehet meleg ételt vinni az egész napos iskolába

iskola ÁNTSZ lecke menza étel változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az a gyerek, akinek a szülei nem fizetnek be a menzára, nem tud meleg ételt enni - számol be a 168 óra cikke.

Számos változás lép életbe szeptembertől az állami iskolákban. Az egyik legfontosabb például, hogy az általános iskolákban kötelező lesz délután 4-ig bent maradnia a gyerekeknek. Ennek ellenére a a tanulók a suliban nem tudják megírni a leckét, mert délután is lesznek tanórák, vagyis az egész napos iskola ellenére rengeteg feladatot visznek majd haza - írja a lap.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

A másik a menza-kérdés. Egyelőre nem tudni, mi lesz azoknak a diákoknak az étkeztetésével, akik nem fizettek be a menzára, hanem iskola után, otthon ettek főtt ételt. A lap úgy tudja: a szülők egy ÁNTSZ-rendelkezés szerint nem küldhetnek meleg ételt az iskolába. Ha valaki mégis vinne főtt ételt termoszban, az iskolák nem tudnak külön melegítési lehetőséget és evőeszközt biztosítani. Vagyis eddig úgy fest, hogy aki nem fizet be a menzára, nem tud meleg ételt enni. Itt egy hasznos összefoglaló cikk arról, milyen egyéb változásokkal kell szembenézni a szeptemberi tanévtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.